Skip to main content
search
Αξίζει να δείτε

Άρθρο στο Περιοδικό Womans’ Health

By 10 Μαρτίου 201417 Ιουλίου, 2019No Comments

Η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά είτε είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό ή μια κατάσταση που εντείνεται από παράγοντες που δεν είναι εύκολο να αποφευχθούν.
Ευτυχώς η ιατρική δίνει τη λύση.

Ακολουθεί το άρθρο:

“Ακόμα κι αν έχεις κάνει εκατομμύρια κοιλιακούς κι έχεις φροντίσει τη διατροφή σου όσο δεν πάει άλλο, η κοιλιά μπορεί να αποδειχθεί ένα ιδιαίτερα προβληματικό σημείο, ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος μαζί με τοπικό πάχος, κήλη λευκής γραμμής, ομφαλοκήλη ή βουβωνοκήλη! Καταστάσεις σαν κι αυτές χαλάνε την εικόνα της περιοχής, και γενικότερα όλου του σώματος, ενώ μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία.

Όλα αυτά μπορεί να προκύψουν είτε γιατί είναι γονιδιακά προδιαγεγραμμένα, είτε μετά από παθογόνο παχυσαρκία, εγκυμοσύνη και πολλαπλές αυξομειώσεις βάρους στο χρόνο.

Η κοιλιοπλαστική είναι το χειρουργείο που δίνει οριστική λύση στις περιπτώσεις, στις οποίες η διατροφή, η άθληση και τα ιατρικά μηχανήματα δεν φέρνουν αποτελέσματα.

Αν, όμως, νομίζεις ότι είναι ένα βαρύ χειρουργείο που ταλαιπωρεί τους ασθενείς για πολύ καιρό, αξίζει να ενημερωθείς για τις εξελίξεις. Η επέμβαση σήμερα δεν είναι επώδυνη και δεν παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές.
Αν μια γυναίκα το αποφασίσει και ο χειρουργός συμφωνήσει πως η κοιλιοπλαστική είναι η λύση στην περίπτωσή της, γίνεται μια τομή, η οποία κρύβεται στο εσώρουχο της ασθενούς, στην περιοχή της καισαρικής.

«Έτσι δίνεται η δυνατότητα να αποκατασταθούν τυχόν κήλες ή να αφαιρεθεί ένας δακτύλιος, αν υπάρχει» αναφέρει ο Νεκτάριος Ντουντουλάκης, πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός. «Με την ίδια τεχνική μπορεί να γίνει πλαστική και στους όρθιους κοιλιακούς δίνοντας την εικόνα ενός σώματος με γυμνασμένους κοιλιακούς», επισημαίνει ο ίδιος.

Με μια καλά κρυμμένη τομή επιτυγχάνεται βελτιωμένη εικόνα στην περιοχή της κοιλιάς, που αναδεικνύει όλο το σώμα.
Ταυτόχρονα προλαμβάνει και προβλήματα, που θα άφηναν αισθητικές αλλοιώσεις. Έχει ενδιαφέρον επίσης ότι η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με τη λιπογλυπτική, λύνοντας οριστικά τα προβλήματα τοπικού πάχους σε ασθενείς που έχουν δοκιμάσει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι, με τη σύγχρονη κοιλιοπλαστική τα αποτελέσματα είναι πολλαπλά, άμεσα ορατά και μόνιμα.
Νεκτάριος Ντουντουλάκης
Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Close Menu