ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

“Νεανικό και Λαμπερό Βλέμμα!”

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

“Ξεκούραστο βλέμμα, ξεκούραστο πρόσωπο!”

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής• σε αυτά διαβάζουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τη διάθεση, την κούραση, την ηλικία του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, καθώς τα πρώτα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτήν την περιοχή. Η περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα και το υπερβολικό πρήξιμο στα κάτω βλέφαρα, οι γνωστές «σακούλες», που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου, έχουν πολλά αρνητικά αποτελέσματα – λειτουργικά και αισθητικά. Αφενός περιορίζουν το οπτικό μας πεδίο και αφετέρου προδίδουν την ηλικία μας ή κάποιες φορές την αυξάνουν κιόλας, αφού το βλέμμα φαίνεται κουρασμένο και θαμπό. Οι σακούλες και η περίσσεια δέρματος δεν επιτρέπουν να φανεί καλά το σχήμα των ματιών, η έκφραση και το χρώμα, αφαιρώντας τη λάμψη και τη φρεσκάδα από το βλέμμα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Πλαστικού και Επανορθωτικού Χειρουργού Νεκτάριου Ντουντουλάκη και μάθετε όλα όσα θέλετε να γνωρίζεται για την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής.

Λίγα λόγια...
Η εξαίρεση αυτού του «πέπλου» με τη βλεφαροπλαστική πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην αλλάζει την έκφραση, να ταιριάζει με τη γενικότερη εμφάνιση του προσώπου και να διατηρεί στο έπακρο τη λειτουργικότητα του σημαντικού αυτού οργάνου του οφθαλμού.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αφορά μόνο τα πάνω ή μόνο τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο μαζί. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις προσώπου (brow-lift, face-lift, σκολίωση ρινικού διαφράγματος, ρινοπλαστική) ή σώματος.

Συχνές ερωτήσεις:

ΗΛΙΚΙΑ:

Ηλικιακός περιορισμός γι’ αυτήν την επέμβαση δεν υπάρχει, καθώς εξαρτάται καθαρά από τη γενετικά προδιαγεγραμμένη προδιάθεση του δέρματος να φθαρεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, εάν, για παράδειγμα, υπάρχει σε κάποιον βαθμό ανισομορφία στα άνω ή και στα κάτω βλέφαρα, η επέμβαση χρειάζεται να γίνει σε αρκετά νεαρή ηλικία.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Η βλεφαροπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία ή και μέθη και μόνο κατά περίπτωση με γενική αναισθησία.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι τομές είναι σχεδόν αόρατες γιατί κρύβονται σε φυσικές πτυχές. Τα ράμματα αφαιρούνται σε τρεις με τέσσερις ημέρες. Με την εξέλιξη-βελτίωση των νέων χειρουργικών τεχνικών μου , τη βοήθεια ομοιοπαθητικών φαρμάκων και θεραπευτικών laser επούλωσης, τυχόν οίδημα και εκχυμώσεις απορροφώνται σύντομα.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ σύντομος και κυμαίνεται από πέντε μέχρι δεκαπέντε ημέρες.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής είναι άμεσο, εμφανές μετά από μερικές ημέρες, διαρκεί στον χρόνο και κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει δροσερό, ξεκούραστο και ανανεωμένο. Το τελικό αποτέλεσμα θα το απολαύσετε ήδη μετά από τρεις μήνες έως ένα χρόνο κατά περίπτωση.

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ