ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (FULL FACE-LIFT)

“Φρεσκάδα και νεότητα, ανανέωση με διάρκεια, για γυναίκες και άνδρες!”

FULL FACE-LIFT

ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τι είναι;

Η ρυτιδοπλαστική προσώπου είναι το γνωστό σε όλους μας λίφτινγκ. Είναι η χειρουργική επέμβαση που διορθώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού που υφίσταται το δέρμα με την πάροδο του χρόνου και ταυτόχρονα αποκαθιστά τους όγκους του.
Οι περιοχές που παρεμβαίνουμε στο face lift είναι η ρινοπαρειακή, η κροταφική, των ζυγωματικών, στο περίγραμμα και στο λαιμό.

Λίγα λόγια...

Το full face-lift ή αλλιώς μεγάλο λίφτινγκ αφορά ολόκληρη την περιοχή του προσώπου-λαιμού που για πρακτικούς λόγους χωρίζεται σε τρία τριτημόρια (μέρη):

  •  Το επάνω μέρος αφορά το μέτωπο και τα φρύδια,
  • το μέσο αφορά τα μάτια, τις παρειές, το περίγραμμα και τις γωνίες των χειλιών,
  • και το τρίτο το περίγραμμα στην κάτω γνάθο και τον λαιμό.

Ποιο από τα παραπάνω τριτημόρια θα φθαρεί πρώτο είναι καταγεγραμμένο στα γονίδια του καθενός από εμάς. 

Η γήρανση δεν συντελείται απαραίτητα ταυτόχρονα σε όλο το πρόσωπο. Συνεπώς, καλούμαι συνήθως να αντιμετωπίσω σταδιακά τη γήρανση, όταν δηλαδή έχει φθαρεί το ένα ή και τα δύο από τα τρία μέρη (με mini face-lift) ή όταν έχουν φθαρεί και τα τρία μέρη του προσώπου (με full face-lift).
Στόχος μου με το full face-lift είναι να επαναφέρω στο πρόσωπο τη χαμένη του ομορφιά, ελαστικότητα και σφριγηλότητα, αφαιρώντας τις ρυτίδες και την περίσσεια δέρματος ή λίπους, χωρίς να αλλοιώσω τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Με την επιλογή της σωστής τεχνικής ανόρθωσης προσώπου επιδιώκω να δημιουργήσω τη σωστή γραμμή προσώπου, που είναι μοναδική για τον κάθε άνθρωπο. Τα αποτελέσματα ενός full face-lift μπορεί να είναι εντυπωσιακά, καθώς γυρίζει τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω!

Νεανικό Face Lift.
Live Παρουσίαση Περιστατικού.

“Συνήθως η ρυτιδοπλαστική συνδυάζεται με τη βλεφαροπλαστική στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, προκειμένου να επιτευχθεί η γενικότερη ανανέωση του προσώπου. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις προσώπου όπως ωτοπλαστική, σκολίωση ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική“.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ FACE-LIFT:

Ιδανική ηλικία για τη συγκεκριμένη επέμβαση δεν υπάρχει. Κάθε άνθρωπος γερνάει διαφορετικά και αυτό οφείλεται στα γονίδια και στο περιβάλλον. Συνεπώς, μια επέμβαση αυτού του τύπου γίνεται όταν υπάρχει «ανάγκη» και αυτό είναι απόρροια πολλών συνισταμένων. Η γενική συμβουλή που δίνω στους ασθενείς μου είναι να αντιμετωπίζουν τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα του προσώπου τους όσο πιο «γρήγορα» μπορούν, προτού αυτά μπουν πιο «βαθιά» και σημαδέψουν και τη διάθεσή τους και τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους!

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Όπως όλα τα χειρουργεία της Πλαστικής Χειρουργικής, το full face-lift, εφόσον σχεδιαστεί και ακολουθηθεί το σωστό χειρουργικό πλάνο, δεν έχει πόνο και οι τομές είναι καλά κρυμμένες σε σημεία που δεν φαίνονται. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται δεν είναι εμφανή και δεν χρειάζεται να εξαιρεθούν. Αν τυχόν εμφανιστούν οίδημα ή μώλωπες, απομακρύνονται μετά απο πέντε έως επτά ημέρες, με τη βοήθεια ειδικών ιατρικών θεραπευτικών laser (που συνοδεύουν πάντα όλα τα χειρουργεία μου) και ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ:

Η ρυτιδοπλαστική είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει υπό γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Ο χρόνος ανάρρωσης σε κάθε περίπτωση είναι σύντομος και ανάλογος με την έκταση του προβλήματος και τη χειρουργική τεχνική που θα χρησιμοποιήσω για να το αντιμετωπίσω.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Το πρόσωπο θα πάρει την τελική του μορφή σταδιακά σε διάστημα από τρεις μήνες έως έναν χρόνο και αυτό εξαρτάται από τους ιστούς του εκάστοτε ασθενή.

Πριν την εγχείρηση
Μετά την εγχείρηση
Πριν την εγχείρηση
Μετά την εγχείρηση

Παρακολουθήστε σχετικά Video

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ