ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Πέρα από τα αισθητικά ή ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην περιπτώσεις της μεγαλομαστίας ή της γιγαντομαστίας, μπορούν να δημιουργηθούν και πολλά μυοσκελετικά ή/και αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας του βάρους των μαστών στο θώρακα. Γι αυτό και η μεγαλομαστία ή γιγαντομαστία αντιμετωπίζονται ως πάθηση. Η μειωτική μαστών γίνεται λοιπόν για πολλούς λόγους. Εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες έχουν συνήθως την τάση να ζητούν μικρούς μαστούς, σαν από εκδίκηση για όλα αυτά τα χρόνια που τους κουβαλούσαν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφασίσουμε το σωστό μέγεθος που ταιριάζει με τον σωματότυπό τους.
Επίσης, χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε ότι σαν ‘αντίτιμο’ θα υπάρχουν, ίσως, κάποιες ουλές λόγω της κακής ποιότητας δέρματος που έχει η περιοχή, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου και με την βοήθεια των θεραπευτικών και επουλωτικών laser θα απαλύνουν. Γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμμετρία, αν και απόλυτη συμμετρία δεν υπάρχει ούτε και στη φύση. Η απαλλαγή του βάρους και όλων των κινδύνων για την υγεία που εγκυμονεί αυτό, σε συνδυασμό με την σημαντική βελτίωση της εμφάνισης του στήθους, θα σας ανταμείψουν πλήρως!!!

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

Πτωτικοί και άδειοι μαστοί; Δεν σας αξίζουν!

Λίγα λόγια...

Ο χρόνος αποκατάστασης είναι σχετικά μεγάλος μιας και για αρκετό χρονικό διάστημα, τρεις με τέσσερις μήνες θα χρειαστεί να υποστηρίζετε το στήθος με στηθόδεσμο. Οι ουλές θα αρχίσουν να σβήνουν, ανάλογα με το δέρμα σας, μετά τον πρώτο χρόνο. Υπάρχουν βέβαια και σε αυτή την επέμβαση βοηθήματα, όπως ομοιοπαθητικά φάρμακα, θεραπευτικά και επουλωτικά laser, επιθέματα, κρέμες και άλλα, που μπορούν να χρησιμοποιούνται προκειμένου να βελτιωθεί ο χρόνος και η ποιότητα της ανάρρωσης των ουλών.

Η μειωτική μπορεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της ασθενούς, στα δεκαοκτώ με είκοσι χρόνια. Προσωπικά καθυστερώ πάντα τις ριζικές αποφάσεις που παίρνονται σε νεαρή ηλικία, μέχρι να παρθεί μία ώριμη απόφαση. Με εξαίρεση βέβαια τις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο, όπως στην ανισομαστία, όταν υπάρχει δηλαδή αισθητά μεγάλη διαφορά μεγέθους ή και σχήματος μεταξύ των δυο μαστών ή την γιγαντομαστία. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποφευχθούν ψυχολογικά και μυοσκελετικά προβλήματα. Αυτού του τύπου οι επεμβάσεις γίνονται υπό γενική αναισθησία ή κατά περίπτωση μόνο με τοπική νάρκωση ή μέθη.

“Όπως σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τον μαστό, έτσι και στην περίπτωση των πτωτικών μαστών είναι πολύ σημαντική η αμφίδρομη κατανόηση και η καλή συνεργασία μεταξύ ασθενούς και γιατρού. Θα πρέπει να μελετηθούν όλες οι λεπτομέρειες, οι αναλογίες του σώματος, η ηλικία, η γενική κατάσταση του δέρματος κτλ., και από κοινού να καταλήξουν στο επιθυμητό μέγεθος και σχήμα, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί η σωστή τεχνική.”

1

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Η κινητοποίηση γίνεται άμεσα, την ίδια ημέρα,μερικές ώρες μετά το χειρουργείο, καθώς δεν υπάρχει πόνος ή οργανική εξάντληση. Η ασθενής παραμένει στην κλινική έως την επόμενη ημέρα για παρακολούθηση.

Η σταδιακή επιστροφή στις δραστηριότητές σας μπορεί να γίνει, λόγω των χειρουργικών τεχνικών που χρησιμοποιώ, λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, βεβαίως με προσοχή.

2

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ:

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και σε ορισμένες περιπτώσεις με τοπική αναισθησία και μέθη.
3

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από την χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται κάθε φορά και είναι περίπου δέκα με δεκαπέντε ημέρες, χωρίς να σημαίνει εξ ολοκλήρου αποχή από τις δραστηριότητες γι’αυτό το διάστημα.
4

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Το στήθος μετά από αυτή την επέμβαση αποκτά σφριγηλή και νεανική όψη και αυτό το αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει μεγάλη αυξομείωση βάρους, διατηρείται για πολλά χρόνια.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ