ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Πέρα από τα αισθητικά ή ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην περιπτώσεις της μεγαλομαστίας ή της γιγαντομαστίας, μπορούν να δημιουργηθούν και πολλά μυοσκελετικά ή/και αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας του βάρους των μαστών στο θώρακα. Γι αυτό και η μεγαλομαστία ή γιγαντομαστία αντιμετωπίζονται ως πάθηση. Η μειωτική μαστών γίνεται λοιπόν για πολλούς λόγους. Εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες έχουν συνήθως την τάση να ζητούν μικρούς μαστούς, σαν από εκδίκηση για όλα αυτά τα χρόνια που τους κουβαλούσαν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφασίσουμε το σωστό μέγεθος που ταιριάζει με τον σωματότυπό τους.
Επίσης, χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε ότι σαν ‘αντίτιμο’ θα υπάρχουν, ίσως, κάποιες ουλές λόγω της κακής ποιότητας δέρματος που έχει η περιοχή, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου και με την βοήθεια των θεραπευτικών και επουλωτικών laser θα απαλύνουν. Γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμμετρία, αν και απόλυτη συμμετρία δεν υπάρχει ούτε και στη φύση. Η απαλλαγή του βάρους και όλων των κινδύνων για την υγεία που εγκυμονεί αυτό, σε συνδυασμό με την σημαντική βελτίωση της εμφάνισης του στήθους, θα σας ανταμείψουν πλήρως!!!

Λίγα λόγια...

Ο χρόνος αποκατάστασης είναι σχετικά μεγάλος μιας και για αρκετό χρονικό διάστημα, τρεις με τέσσερις μήνες θα χρειαστεί να υποστηρίζετε το στήθος με στηθόδεσμο. Οι ουλές θα αρχίσουν να σβήνουν, ανάλογα με το δέρμα σας, μετά τον πρώτο χρόνο. Υπάρχουν βέβαια και σε αυτή την επέμβαση βοηθήματα, όπως ομοιοπαθητικά φάρμακα, θεραπευτικά και επουλωτικά laser, επιθέματα, κρέμες και άλλα, που μπορούν να χρησιμοποιούνται προκειμένου να βελτιωθεί ο χρόνος και η ποιότητα της ανάρρωσης των ουλών.

Η μειωτική μπορεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της ασθενούς, στα δεκαοκτώ με είκοσι χρόνια. Προσωπικά καθυστερώ πάντα τις ριζικές αποφάσεις που παίρνονται σε νεαρή ηλικία, μέχρι να παρθεί μία ώριμη απόφαση. Με εξαίρεση βέβαια τις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο, όπως στην ανισομαστία, όταν υπάρχει δηλαδή αισθητά μεγάλη διαφορά μεγέθους ή και σχήματος μεταξύ των δυο μαστών ή την γιγαντομαστία. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποφευχθούν ψυχολογικά και μυοσκελετικά προβλήματα. Αυτού του τύπου οι επεμβάσεις γίνονται υπό γενική αναισθησία ή κατά περίπτωση μόνο με τοπική νάρκωση ή μέθη.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ