ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

Τι είναι;

Οι ανδρικοί μαστοί σε νεαρούς άνδρες ενδέχεται κάποιες φορές, κατά την περίοδο της εφηβείας ή όταν υπάρχει παχυσαρκία, να διογκωθούν υπέρμετρα, ώστε να θυμίζουν γυναικείους μαστούς. Ωστόσο, με τη σταθεροποίηση των ορμονών στο σώμα τους και την ολοκλήρωση της ανάπτυξής τους ή το χάσιμο βάρους, συνήθως αυτή η κατάσταση υποστρέφει από μόνη της. Εάν όμως αυτό δεν συμβεί, τότε αναφερόμαστε στην πάθηση που ονομάζεται γυναικομαστία. Βεβαίως, η γυναικομαστία μπορεί να εμφανιστεί και σε ενήλικες και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ελεγχθούν τα αίτια που την προκάλεσαν.

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

“Αποκτήστε το αρρενωπό στήθος που σας ταιριάζει!”

Λίγα λόγια...

Η γυναικομαστία χαρακτηρίζεται από υπέρμετρη συσσώρευση λίπους σε συνδυασμό με διόγκωση του μαστικού αδένα στον άνδρα, δημιουργώντας μια εικόνα θηλυπρέπειας. 

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ακόμα και σε πολύ γυμνασμένα ανδρικά σώματα και παρά τις προσπάθειες  για καύση του λίπους από την περιοχή του στήθους με γυμναστική τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.
Με τη χειρουργική επέμβαση αφαιρείται η περίσσεια του υποδόριου λίπους, του αδένα ή και του δέρματος.
Η αποκατάσταση της γυναικομαστίας συμβάλλει στην αποκατάσταση της αισθητικής του ανδρικού στήθους.

Προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επέμβαση αποκατάστασης αυτής της πάθησης, οφείλουμε να διερευνήσουμε πιθανές άλλες αιτίες, εκτός από αυτές που προαναφέραμε.
Μετά την επέμβαση πάντοτε αποστέλλονται δείγματα από το υλικό που αφαιρέθηκε από τους μαστούς για περαιτέρω εξέταση.

1

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑΣ:

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται να γίνει η επέμβαση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης, προκειμένου να αποφευχθούν ψυχολογικά προβλήματα.
2

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Η κινητοποίηση γίνεται άμεσα, την ίδια ημέρα, μερικές ώρες μετά το χειρουργείο, καθώς δεν υπάρχει πόνος ή βιολογική εξάντληση. Ο ασθενής παραμένει στην κλινική έως την επόμενη ημέρα για παρακολούθηση. Οι ουλές θα εξαρτηθούν από τη χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Ο ασθενής θα πρέπει να φορέσει ειδική ζώνη για αρκετές εβδομάδες. Είναι πολύ σημαντικό αυτή να φορεθεί για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, προκειμένου να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η ζώνη είναι κατασκευασμένη από υλικά υψηλής τεχνολογίας, γι’ αυτό και δεν ζεσταίνει, δεν καταπιέζει και δεν πληγώνει το δέρμα, αντιθέτως φοριέται ευχάριστα. Η σταδιακή επιστροφή στις δραστηριότητές σας μπορεί να γίνει, λόγω των χειρουργικών τεχνικών που χρησιμοποιώ, λίγες ημέρες μετά την επέμβαση.
3

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ:

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή κατά περίπτωση με τοπική αναισθησία και μέθη.
4

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Ο χρόνος ανάρρωσης κυμαίνεται από τέσσερις έως έξι ημέρες.
5

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές άμεσα και ολοκληρώνεται, ανάλογα με τη χειρουργική τεχνική, από έναν μήνα έως έναν χρόνο και είναι μόνιμο, απαλλάσσοντας τους άνδρες από τη γυναικεία εικόνα των μαστών τους, αλλάζοντας σημαντικά την ψυχολογία τους, καθώς λανθασμένα η γυναικομαστία συνδέεται με μείωση του ανδρισμού τους.

Δείτε περισσότερες

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ