LASER ΓΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Τι είναι;

Ευρυαγγείες ονομάζονται τα διατεταμένα τριχοειδή αγγεία που εμφανίζονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, είναι ορατά και δημιουργούν ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Η αύξηση του σωματικού βάρους, ορμονικοί παράγοντες, η πολύωρη ορθοσταστία και η κληρονομικότητα είναι κάποιες αιτίες που συντελούν στην εμφάνισή τους. Αν και δεν προκαλούν σοβαρές λειτουργικές διαταραχές, εντούτοις το αισθητικό πρόβλημα που προκύπτει απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Μάλιστα, στις γυναίκες οι ευρυαγγείες εμφανίζονται κυρίως σε περιόδους ορμονικών διαταραχών, όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η κλιμακτήριος. Εμφανίζονται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα στα πόδια (στους μηρούς, τις γάμπες και τους αστραγάλους) αλλά και στο πρόσωπο.

LASER ΓΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Καθαρό και λείο δέρμα χωρίς εμφανή αγγεία!”

Λίγα λόγια...

Οι πιο λεπτές ευρυαγγείες είναι κόκκινες, ενώ όσο αυξάνεται η διάμετρός τους το χρώμα τους τείνει προς το κυανό. Με τη χρήση σύγχρονων laser έχουμε τη δυνατότητα να στοχεύουμε σε συγκεκριμένα σημεία. Τα laser εκπέμπουν μία συγκεκριμένη δόση ενέργειας, η οποία απορροφάται αποκλειστικά και μόνο από τη χρωστική που βρίσκεται στα τοιχώματα του αγγείου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταστροφή του, χωρίς να προκαλεί βλάβη στους παρακείμενους ιστούς και το υπόλοιπο δέρμα. Οι πιο λεπτές ευρυαγγείες συνήθως αντιμετωπίζονται με laser, ενώ οι μεγαλύτερες συνήθως με έγχυση ειδικού φαρμάκου μέσα στο αγγείο ή γίνεται συνδυασμός των δύο θεραπειών ανά περίπτωση.

Διαδικασία Εφαρμογής των Θεραπειών

Με το laser που διαθέτουμε στο ιατρείο μας έχουμε τη δυνατότητα να «χτυπήσουμε» το συγκεκριμένο σημείο, στο συγκεκριμένο βάθος που βρίσκεται το αγγείο, σε κάθε τύπο και χρώμα δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο ενεργούμε στα κατεστραμμένα αγγεία της ευρυαγγείας που εμφανίζονται στο δέρμα και όχι στα υγιή αγγεία, τα οποία θρέφουν την επιδερμίδα και τους διπλανούς ιστούς. Η αύξηση της θερμοκρασίας του αγγείου έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταστροφή του, ενώ οι ιστοί και το δέρμα γύρω από τις ευρυαγγείες δεν δέχονται την παραμικρή ενέργεια. Οι μεγαλύτερες σε διάμετρο ευρυαγγείες ενδεχομένως να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν, για πιο άμεσο αποτέλεσμα, με ενέσεις μέσα στο αγγείο, με τη βοήθεια λεπτής βελόνας και την έγχυση ειδικών ουσιών που προκαλούν θρόμβωση και τελικά την εξαφάνισή τους. Η διαδικασία είναι λίγο επώδυνη και κρίνεται απαραίτητη η χρήση ειδικού κολάν ή ειδικής κάλτσας αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας. Το κολάν θα συγκρατήσει κολλημένο το εσωτερικό περίβλημα του τοιχώματος των αγγείων που έχουμε καταστρέψει με τη θεραπεία. Με την πίεση αυτή βοηθάμε τη συγκόλληση των τοιχωμάτων μεταξύ τους και άρα τη μόνιμη καταστροφή των ευρυαγγειών. Η χρήση του ειδικού κολάν ή της ειδικής κάλτσας είναι απαραίτητη τουλάχιστον για μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή, ώστε να θρέψουν οι εσωτερικές επιφάνειες των αγγείων. Γι’ αυτόν τον λόγο η χρονική περίοδος που θεωρείται πιο κατάλληλη για τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι από το φθινόπωρο έως και την άνοιξη. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται να γίνει συνδυασμός των δύο παραπάνω μεθόδων και σίγουρα επαναληπτικές συνεδρίες. O γιατρός θα σας προτείνει την κατάλληλη για εσάς μέθοδο θεραπείας των ευρυαγγειών. Είναι προτιμότερο η θεραπεία των ευρυαγγειών να γίνεται όταν ακόμα αυτές είναι μικρές και λίγες, προτού γίνουν μεγαλύτερες και περισσότερες, για να απαλλαγείτε πιο γρήγορα και πιο εύκολα από αυτές, με λιγότερη ταλαιπωρία και λιγότερες συνεδρίες.

1

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Αμέσως μετά την εφαρμογή των παραπάνω θεραπειών μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες.
2

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Οι ευρυαγγείες πλέον αντιμετωπίζονται άμεσα και με επιτυχία. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως εμφανή από τη στιγμή της θεραπείας και βελτιώνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Είναι μόνιμα και οι φλέβες που εξαφανίστηκαν δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστούν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, αν τα αίτια παραμένουν, να εμφανιστούν στο μέλλον νέες ευρυαγγείες στην ίδια περιοχή ή και αλλού.

Δείτε περισσότερες

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ