Skip to main content
search
Αξίζει να δείτε

Γιορτινό Makeover

By 15 Δεκεμβρίου 201727 Απριλίου, 2020No Comments

Λύσεις για ένα γρήγορο γιορτινό makeover!

Οι μέρες μετράνε αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όλοι, όπως είναι φυσικό, θέλουμε να τις υποδεχτούμε με τον πιο όμορφο και λαμπερό εαυτό μας. Φτιάχνοντας τις λίστες δώρων για τους αγαπημένους μας, ας προσθέσουμε φέτος και ένα ξεχωριστό δώρο για τον εαυτό μας: Να δείξουμε και να αισθανθούμε δέκα χρόνια νεότεροι.
τoυ Δρ. Νεκτάριου Ντουντουλάκη
– Hifu Medical Therapy

Με τη νέα πρωτοποριακή θεραπεία προσώπου “Hifu Medical Therapy”, σε λιγότερο από μία ώρα θα έχετε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.
Τι είναι όμως η θεραπεία Hifu Medical Therapy (μη επεμβατικό λίφτινγκ προσώπου χωρίς χειρουργείο, νυστέρι ή ενέσεις);
Πρόκειται για το τελευταίο θαύμα της ιατρικής τεχνολογίας αιχμής, όπου, με τη βοήθεια των υψηλής συχνότητας εστιασμένων υπερήχων, σε ελάχιστα λεπτά πετυχαίνουμε:
  • ανόρθωση του περιγράμματος του προσώπου
  • μείωση και λείανση ρυτίδων και λεπτών γραμμών
  • βελτίωση της εμφάνισης των ματιών
  • τόνωση της επιδερμίδας προσώπου και λαιμού
  • σφριγηλότητα και νεανικό δέρμα σε πρόσωπο και λαιμό
  • αντιμετώπιση της χαλάρωσης του λαιμού (διπλοσάγονο).
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, λίγα μόλις λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ η θεραπεία συνεχίζει να λειτουργεί για 2 έως 6 μήνες μετά. Είναι κατάλληλη για άντρες και γυναίκες, από τα 30 και μετά. Για τις μικρότερες ηλικίες, η δράση της θεραπείας είναι προληπτική και αντιγηραντική, ενώ για μεγαλύτερες ηλικίες είναι επανορθωτική. Τις περισσότερες φορές, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τη θεραπεία πριν τα δύο χρόνια.
Μετά τη θεραπεία, η οποία κρατάει περίπου 45 λεπτά, δεν υπάρχουν σημάδια, ερεθισμοί ή κοκκινίλες, και ο ασθενής μπορεί κανονικά να επιστρέψει στις δραστηριότητές του. Αυτό συμβαίνει γιατί η τεχνολογία Hifu δεν επιδρά στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά στοχεύει και ενεργεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, στους δομικούς ιστούς και στους μυς, παρέχοντας στοχευμένη ενέργεια, διαμέσου των υπερήχων υψηλής συχνότητας.
Επειδή δεν επιδρά στην επιφάνεια του δέρματος, δεν επιφέρει καμία μεταβολή, ερεθισμό ή ευαισθησία σε αυτό, και δεν υπάρχει κανένα ορατό ίχνος της.
Οι ζώνες διέγερσης και συρρίκνωσης στις οποίες επεμβαίνει ο Πλαστικός Χειρουργός, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, βρίσκονται σε βάθος 1,5 mm, 3 mm και 4,5 mm:
– Σε βάθος 1,5 mm κάτω από την επιδερμίδα, επεμβαίνει στους ινοβλάστες που βρίσκονται στο χόριο και στην ελαστίνη, το κολλαγόνο και το υαλουρονικό.
– Σε βάθος 3 mm, στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος, παράλληλα με την διέγερση και τη δημιουργία ελαστίνης και κολλαγόνου, στοχεύουμε και στη σύσφιξη των ιστών και των μυών, όπως στην περιοχή του μυώδους πλατύσματος. Στο επίπεδο αυτό, η παρέμβαση γίνεται στην περιοχή του λαιμού και του διπλοσάγονου, επιτυγχάνοντας τη σύσφιξη και ανόρθωση στις περιοχές αυτές, καθώς και στο οβάλ του προσώπου.
– Σε βάθος 4,5 mm, στο επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα (SMAS), επεμβαίνουμε σε επίπεδο σύσφιξης και ανόρθωσης, όχι μόνο στους ιστούς, αλλά και στους μύες που βρίσκονται στο βαθύτερο αυτό σημείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανόρθωση των ζυγωματικών παριών, της ρινοπαρειακής αύλακας και του περιγράμματος του προσώπου.
– Ενέσιμες θεραπείες

Ιδιαίτερα δημοφιλείς, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες, είναι οι ενέσιμες θεραπείες botox και ιαλουρονικού, με άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση και λείανση των ρυτίδων του προσώπου.
Α. Με την εφαρμογή του botox, σε δέκα μόλις λεπτά, το πρόσωπό μας μπορεί να δείξει –και να είναι– ξεκούραστο και ανανεωμένο. Το botox (ή, πιο επιστημονικά, βοτουλινική τοξίνη τύπου Α) είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που δρα πάνω στον μυ, με αποτέλεσμα να αναστέλλει τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος παροδικά και αναστρέψιμα, και να εμποδίζει τον μυ να κάνει συσπάσεις. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης. Εφαρμόζεται στο μέτωπο, στα βλέφαρα (όταν υπάρχει βλεφαρόσπασμος), στην περιοχή γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), καθώς και στον λαιμό.
Η θεραπεία αυτή είναι μια ιατρική αισθητική πράξη, η οποία πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από πλαστικό χειρουργό, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της ανατομίας του προσώπου, της δοσολογίας, των ενδείξεων και αντενδείξεων, και μπορεί να μετριάσει ή να σταματήσει στοχευμένα τη σύσπαση κάποιων μυών που ευθύνονται για τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.
Β. Η δεύτερη ενέσιμη θεραπεία που επίσης σε λίγα μόνο λεπτά μας κάνει να φαινόμαστε και να νιώθουμε κατά πολλά χρόνια νεότεροι, είναι το υαλουρονικό οξύ. Με την εφαρμογή του μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες και να αναμορφώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Πρόκειται για μια ιατρική αισθητική πράξη, κατά την οποία ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να αναμορφώσει, ως ένα βαθμό, τη χαλάρωση, την πτώση, και τις βαθιές και λεπτές ρυτίδες. Εγχύεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, με στόχο τη διόρθωση, το “γέμισμα” των ρυτίδων και την αποκατάσταση του όγκου του προσώπου.
Το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, το οποίο προσδίδει στους ιστούς ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Το υαλουρονικό, ως φυσικό συστατικό του δέρματος, με την πάροδο του χρόνου μειώνεται/αποδομείται, με αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζει προβλήματα ενυδάτωσης και “σπασίματος”. Με τις συνεχείς συσπάσεις των μυών κατά την έκφραση του προσώπου, το υποδόριο λίπος είτε μετατοπίζεται είτε καταστρέφεται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στη θέση αυτού του ιστού ένα κενό, μέσα στο οποίο καθηλώνεται το δέρμα δημιουργώντας τη ρυτίδα. Το υαλουρονικό τοποθετείται μέσα σε αυτόν τον χώρο, γεμίζοντας το κενό και καταστρέφοντας τη ρυτίδα. Γενικότερα, στην περίπτωση που θέλουμε να προσδώσουμε όγκο σε μια περιοχή, το υαλουρονικό δίνει τη λύση με φυσικό και άμεσο τρόπο.
Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος, μετώπου, προσώπου, μεσόφρυου, των ρινοπαρειακών αυλάκων, του περιγράμματος και του όγκου των χειλιών, του περιγράμματος του προσώπου, του περιγράμματος της μύτης (σε κάποιες περιπτώσεις αντικαθιστά ακόμα και το χειρουργείο), ή ακόμα και του σχήματος μίας περιοχής του σώματος, όπως το στήθος, οι γλουτοί κ.ά.
Στόχος στις παραπάνω θεραπείες, όπως και σε όλες τις θεραπείες αισθητικής ιατρικής, είναι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε με ποιότητα τα φυσικά χαρακτηριστικά μας, κάνοντας τον χρόνο σύμμαχο και όχι εχθρό.
profile
Δρ. Νεκτάριος Ντουντουλάκης
Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός
Ιστοσελίδες: www.dudulakis.com
e-mail: iatriodudulaki@gmail.com
Άρθρο του Πλαστικού και Επανορθωτικού Χειρουργού Νεκτάριου Ντουντουλάκη στο Περιοδικό Plan Be

Close Menu