Skip to main content
search
Αξίζει να δείτε

Λίφτινγκ και λιπογλυπτική χωρίς νυστέρι!

By 15 Νοεμβρίου 201827 Απριλίου, 2020No Comments

Ως πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός πιστεύω ότι οι επεμβατικές μέθοδοι είναι εκείνες που δίνουν οριστικά αποτελέσματα. Αποδεχόμενος όμως την επιλογή κάποιων ασθενών μου για μη χειρουργική αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων, αναζητώ πάντα τις πιο αποτελεσματικές, σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους. Η τεχνολογία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)είναι η μοναδική τεχνολογία αισθητικής ιατρικής που έχει έγκριση από τον αμερικάνικο οργανισμό FDA, για τις εφαρμογές της στο πρόσωπο και στο σώμα.

Εφαρμόζεται στην ιατρική εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες, διαγνωστικά και επεμβατικά, όταν δεν είναι δυνατή η χειρουργική επέμβαση ή/και ως εναλλακτική αυτής.

HIFU MEDICAL THERAPY FOR FACE
Στο πρόσωπο οι εστιασμένοι υπέρηχοι υψηλής συχνότητας διεγείρουν τους ιστούς και τους μύες σε βάθος 1,5 , 3,0 και 4,5 χιλιοστών κάτω από το δέρμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία, αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες που του δίνει η υψηλή ιατρική τεχνολογία και παρεμβαίνει με ακρίβεια στα τρία αυτά επίπεδα (στα ίδια που επεμβαίνει ένας πλαστικός και σε ένα χειρουργικό λίφτινγκ), ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του ασθενούς και τον συγκεκριμένο ιστό τον οποίο θέλει να διεγείρει. Η παρέμβαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ινοβλαστών που βρίσκονται στο χόριο, τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, τη σύσφιξη και ανόρθωση των ιστών και των μυών στην περιοχή του μυώδους πλατύσματος και στο μυοαπονευρωτικό σύστημα (smas).
Μέσω της διέγερσης που προκαλείται στους ιστούς του προσώπου, ενεργοποιείται ο εσωτερικός μας ιατρός. Αυτό σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, χωρίς καμία παρενέργεια, επιπλοκή ή παραμόρφωση και βασίζεται στην ικανότητα αυτοΐασης που έχει ο οργανισμός μας. Στο τέλος της θεραπείας, δεν υπάρχει κανένα ορατό σημάδι, οίδημα ή μελανιά. Η τεχνολογία HIFU είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος, είναι εντελώς ανώδυνη και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο ως πρόληψη, όσο και για τη διόρθωση βλαβών που έχουν δημιουργηθεί στους ιστούς από το πέρασμα του χρόνου.
Αποτελέσματα:
Αμεση ανόρθωση και σύσφιξη του εριγράμματος, του οβάλ του προσώπου και των ζυγωματικών
Βελτίωση της εμφάνισης των ματιών,
Μείωση και βελτίωση του διπλοσάγονου
Βελτίωση της όψης του λαιμού και του ντεκολτέ
Ανύψωση βλεφάρων και φρυδιών.
Τα άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα δεν περιορίζονται σε αυτό που θα δείτε στον καθρέφτη σας αμέσως μετά τη θεραπεία- η βελτίωση συνεχίζεται για 6 μήνες μετά τη θεραπεία, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν μέχρι και 2 χρόνια μετά.
Τέλος, η θεραπεία HIFU MEDICAL THERAPY, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης και ενυδάτωσης, λειτουργώντας συνεργικά, πολλαπλασιάζοντας τα αποτελέσματα και αξιοποιώντας προσθετικά τα οφέλη καθεμιάς από αυτές.

HIFU MEDICAL THERAPY FOR BODY
Στο σώμα, η ίδια τεχνολογία μπορεί, επίσης με μία μόνο εφαρμογή, να επιτύχει τριπλό αποτέλεσμα: Να μειώσει το τοπικό πάχος, έως και κατά 6cm αμέσως μετά την εφαρμογή, να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση και την κυτταρίτιδα σε όλο σχεδόν το σώμα.
Αυτό καθίσταται δυνατό λόγω της εστίασης των υπερήχων υψηλής συχνότητας σε βάθος 7mm και 13 mm. Η αυξημένη θερμοκρασία στα σημεία εστίασης, αν και δεν γίνεται
αντιληπτή από τον ασθενή με την αίσθηση του καψίματος, προκαλεί άμεση νέκρωση των κυττάρων του λίπους, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου οι επικείμενοι ή υποκείμενοι ιστοί.
Με το πέρασμα του χρόνου, συνήθως μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων, τα κύτταρα του κατεστραμμένου λίπους μειώνονται και χάριν της φυσικής ανάπλασης του σώματος, επιτυγχάνεται το body contouring, δηλαδή ο ομοιόμορφος επανασχηματισμός του.
Η διέγερση των ιστών που πραγματοποιείται, δημιουργεί νέα κολλαγονογένεση, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και διαμορφώνει εκ νέου το περίγραμμα του σώματος.
Με το HIFU σώματος έχουμε τη δυνατότητα να σμιλέψουμε και να αναμορφώσουμε την όψη περιοχών, όπου στο παρελθόν μόνο χειρουργικά μπορούσαμε να επέμβουμε. Τέτοιες είναι:
Η έσω και άνωθεν επιφάνεια των γονάτων,
η μηριαία πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια,
η λεκάνη (ψωμάκια),
η μηρογλουτιαία χώρα,
η πρόσθια και πλάγια περιοχή της κοιλιάς (love handles),
τα πόδια,
τα μπράτσα,
η πλάτη και
άλλα σημεία στο σώμα, στα οποία υπάρχει συσσώρευση τοπικού λίπους, και που μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.
Ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθούν εξαρτώνται από το μέγεθος του προβλήματος και τα ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς.
Η υιοθέτηση μάλιστα μιας προσεγμένης διατροφής και ενός υγεινού τρόπου ζωής καθιστούν τα αποτελέσματα μόνιμα! Και οι δύο αυτές θεραπείες, έχουν προκαλέσει επιστημονική επανάσταση στην αισθητική ιατρική όπου πρώτη φορά, μπορούμε σε μία μόνο συνεδρία να προσφέρουμε στους ασθενείς μας πολλαπλά θεαματικά αποτέλεσματα με μεγάλη διάρκεια.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ DYOMAGAZINE.GR

 

 

Close Menu