“Καθαρό δέρμα χωρίς σημάδια!”

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ

Τι είναι η ακμή.

Η ακμή είναι το πιο συνηθισμένο δερματολογικό νόσημα. Είναι μια χρόνια φλεγμονή του τριχοσμηγματογόνου θύλακα. Παρατηρείται έντονα στην εφηβική ηλικία, καθώς σχετίζεται με ορμονικές μεταβολές, ωστόσο η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και μετά την ηλικία των τριάντα ή ακόμα και των σαράντα. Εμφανίζεται εξίσου και στις γυναίκες και στους άντρες.

Που οφείλεται η ακμή.

Οι κυριότερες αιτίες της ακμής είναι η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, το προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής, η υπερπαραγωγή σμήγματος και κερατινοκυττάρων που φράζουν τον εκφορητικό πόρο του τριχοθύλακα και εμποδίζουν τη ροή του σμήγματος να φθάσει στην επιφάνεια του δέρματος. Αναπτύσσεται στις περιοχές όπου οι σμηγματογόνοι αδένες έχουν μεγάλη δραστηριότητα, όπως είναι το πρόσωπο, το στέρνο, οι ώμοι και η πλάτη.

Λίγα λόγια...

Η μέση διάρκεια της νόσου είναι τέσσερα με πέντε χρόνια, αλλά μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Είναι ένα πρόβλημα που έχει την τάση να υποτροπιάζει και συνήθως προκαλεί έντονη ψυχολογική επιβάρυνση.

Η αντιμετώπιση/ θεραπεία της ακμής έχει ως στόχο να προκαλέσει την ατροφία του σμηγματογόνου αδένα, να μειώσει τον αριθμό των βακτηριδίων αποστειρώνοντας τους πόρους, να βελτιώσει σημαντικά τις φλεγμονώδεις βλάβες και να ρυθμίσει την παραγωγή σμήγματος

Επιλογή και Εφαρμογή Θεραπειών: 

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε έναν πρωτοποριακό συνδυασμό θεραπειών, ανάλογα με τη βαρύτητα της ακμής και την ηλικία του ασθενούς, επιλέγοντας:

Ιατρικός καθαρισμός .

Καθαρισμούς προσώπου ή σώματος από ειδικευμένη αισθητικό, με τη βοήθεια οζονοθεραπείας, που αποτελεί τη βάση για την οποιαδήποτε θεραπεία.

Θεραπείες με εξειδικευμένα ιατρικά laser

Θεραπείες με δύο διαφορετικά laser παλμικού φωτός, υψηλής και χαμηλής ενέργειας, τα οποία με διαφορετικά προγράμματα καταπολεμούν τη φλεγμονή, αποστειρώνουν το δέρμα σε βάθος και επουλώνουν τα σημάδια από την ακμή.

Οι θεραπείες laser εφαρμόζονται και κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, έτσι ώστε να αποφευχθούν επιμολύνσεις, αλλά και ανεξάρτητα από τον καθαρισμό, μεμονωμένες, κατά περίπτωση.

Θεραπείες με προϊόντα αισθητικής ιατρικής.

Θεραπείες με κοσμητικά προϊόντα καθαρισμού επούλωσης και επαναρύθμισης της λειτουργίας παραγωγής του σμήγματος μέσω ειδικού ιατρικού μασάζ

Θεραπεία με αντιβίωση.

Θεραπεία, εφόσον χρειάζεται, με αντιβίωση στο σπίτι, αλλά και με σκευάσματα που θα διατηρήσουν τα αποτελέσματα των θεραπειών που έγιναν στο ιατρείο.

Ειδικές θεραπείες.

Ειδικές θεραπείες για την επούλωση των τραυμάτων και των ουλών της ακμής.

Χρόνος ανάρρωσης – Αποθεραπεία:

Η ακμή είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος και πολλές φορές οι θεραπείες απαιτούν πολύ χρόνο για να την αντιμετωπίσουν. Ο αριθμός για τις συνεδρίες laser που απαιτείται εξαρτάται από τη βαρύτητα της ακμής και τις ιδιαιτερότητες του κάθε περιστατικού.

Αποτελέσματα – Διάρκεια:

Με όλους τους παραπάνω τρόπους θεραπείας, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, επιτυγχάνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στον πιο σύντομο δυνατό χρόνο, χωρίς θεραπείες καταστροφικές και επικίνδυνες για το συκώτι και άλλα όργανα.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ