ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (ΑΦΑΙΣΤΩΤΑ ΩΤΑ)

“Τα αυτιά πλαισιώνουν το περίγραμμα του προσώπου!”
Τα αυτιά περνούν απαρατήρητα όταν έχουν φυσιολογικό μέγεθος, θέση και σχήμα. Όταν όμως δεν συμβαίνει αυτό, τότε είναι τα πρώτα που προσέχουμε σε ένα πρόσωπο, παραβλέποντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται η ωτοπλαστική.

Τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, στις σπάνιες περιπτώσεις αγενεσίας του πτερυγίου του ωτός ή στις περιπτώσεις που το πτερύγιο δεν υπάρχει λόγω ακρωτηριασμού ή στην περίπτωση δυσμορφίας μετά από τραυματισμό, το πρόβλημα γίνεται αμέσως αντιληπτό και η αντιμετώπιση ποικίλλει ανάλογα με την περίπτωση.

Η ωτοπλαστική διορθώνει αυτές τις ατέλειες και δυσμορφίες των αυτιών, αλλάζει δηλαδή το μέγεθος, το σχήμα και τη θέση των αυτιών. Μάλιστα η αισθητική αποκατάσταση των αφεστώτων ώτων, δηλαδή των πεταχτών αυτιών, συμβάλλει σημαντικά στην αυτοπεποίθηση του ασθενή, καθώς αποκαθιστά την αρμονία στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

1

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ:

Οι εκ γενετής (συγγενείς) δυσμορφίες στα πτερύγια μπορούν να αντιμετωπιστούν αρκετά νωρίς, λίγο πριν το παιδί πάει σχολείο, δηλαδή από το πέμπτο έτος της ηλικίας του, ώστε να αποφευχθούν ψυχολογικά τραύματα.
2

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Στην ωτοπλαστική δεν υπάρχουν ουλές, αλλά ακόμα και αν το σώμα σας τις δημιουργήσει, είναι καλά κρυμμένες στην πτυχή πίσω από το πτερύγιο του αυτιού και εξαιτίας της καλής ποιότητας δέρματος της περιοχής συνήθως εξαφανίζονται σύντομα. Τα ράμματα, εφόσον υπάρχουν, βγαίνουν μετά από επτά έως δέκα ημέρες. Υποστηρικτικά γίνεται χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων και θεραπευτικών laser επούλωσης.
3

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ:

Η ωτοπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να επιλεγεί η γενική αναισθησία.
4

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η περίοδος ανάρρωσης διαρκεί έναν μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου χρειάζεται να φοράτε ειδικό επίδεσμο τη νύχτα.
5

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Τα αυτιά παίρνουν την τελική τους μορφή και θέση μετά τους έξι μήνες με έναν χρόνο, ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό ήδη από τις πρώτες εβδομάδες και είναι μόνιμο.

Δείτε περισσότερες

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ