ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (face lift)

ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (FULL FACE-LIFT)

“Φρεσκάδα και νεότητα, ανανέωση με διάρκεια,
για γυναίκες και άνδρες!”

Η ρυτιδοπλαστική προσώπου είναι το γνωστό σε όλους μας λίφτινγκ. Είναι η χειρουργική επέμβαση που διορθώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού που υφίσταται το δέρμα με την πάροδο του χρόνου και ταυτόχρονα αποκαθιστά τους όγκους του.

Το full face-lift ή αλλιώς μεγάλο λίφτινγκ αφορά ολόκληρη την περιοχή του προσώπου-λαιμού που για πρακτικούς λόγους χωρίζεται σε τρία τριτημόρια (μέρη): το επάνω μέρος αφορά το μέτωπο και τα φρύδια, το μέσο αφορά τα μάτια, τη μύτη και τα χείλη και το κάτω μέρος περιλαμβάνει το πιγούνι και τον λαιμό. Ποιο από τα παραπάνω τριτημόρια θα φθαρεί πρώτο είναι καταγεγραμμένο στα γονίδια του καθενός από εμάς. Η γήρανση δεν συντελείται απαραίτητα ταυτόχρονα σε όλο το πρόσωπο. Συνεπώς, καλούμαι συνήθως να αντιμετωπίσω σταδιακά τη γήρανση, όταν δηλαδή έχει φθαρεί το ένα ή και τα δύο από τα τρία μέρη (με mini face-lift) ή όταν έχουν φθαρεί και τα τρία μέρη του προσώπου (με full face-lift).
Στόχος μου με το full face-lift είναι να επαναφέρω στο πρόσωπο τη χαμένη του ομορφιά, ελαστικότητα και σφριγηλότητα, αφαιρώντας τις ρυτίδες και την περίσσεια δέρματος ή λίπους, χωρίς να αλλοιώσω τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Με την επιλογή της σωστής τεχνικής ανόρθωσης προσώπου επιδιώκω να δημιουργήσω τη σωστή γραμμή προσώπου, που είναι μοναδική για τον κάθε άνθρωπο. Τα αποτελέσματα ενός full face-lift μπορεί να είναι εντυπωσιακά, καθώς γυρίζει τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω!

Συνήθως η ρυτιδοπλαστική συνδυάζεται με τη βλεφαροπλαστική στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, προκειμένου να επιτευχθεί η γενικότερη ανανέωση του προσώπου. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις προσώπου όπως βλεφαροπλαστική, σκολίωση ρινικού διαφράγματος και ρινοπλαστική.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ FACE-LIFT: Ιδανική ηλικία για τη συγκεκριμένη επέμβαση δεν υπάρχει. Κάθε άνθρωπος γερνάει διαφορετικά και αυτό οφείλεται στα γονίδια και στο περιβάλλον. Συνεπώς, μια επέμβαση αυτού του τύπου γίνεται όταν υπάρχει «ανάγκη» και αυτό είναι απόρροια πολλών συνισταμένων. Η γενική συμβουλή που δίνω στους ασθενείς μου είναι να αντιμετωπίζουν τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα του προσώπου τους όσο πιο «γρήγορα» μπορούν, προτού αυτά μπουν πιο «βαθιά» και σημαδέψουν και τη διάθεσή τους και τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους!

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ: Η ρυτιδοπλαστική είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει υπό γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Όπως όλα τα χειρουργεία της Πλαστικής Χειρουργικής, το full face-lift, εφόσον σχεδιαστεί και ακολουθηθεί το σωστό χειρουργικό πλάνο, δεν έχει πόνο και οι τομές είναι καλά κρυμμένες σε σημεία που δεν φαίνονται. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται δεν είναι εμφανή και δεν χρειάζεται να εξαιρεθούν. Αν τυχόν εμφανιστούν οίδημα ή μώλωπες, απομακρύνονται μετά απο πέντε έως επτά ημέρες, με τη βοήθεια ειδικών ιατρικών θεραπευτικών laser (που συνοδεύουν πάντα όλα τα χειρουργεία μου) και ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Ο χρόνος ανάρρωσης σε κάθε περίπτωση είναι σύντομος και ανάλογος με την έκταση του προβλήματος και τη χειρουργική τεχνική που θα χρησιμοποιήσω για να το αντιμετωπίσω.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το πρόσωπο θα πάρει την τελική του μορφή σταδιακά σε διάστημα από τρεις μήνες έως έναν χρόνο και αυτό εξαρτάται από τους ιστούς του εκάστοτε ασθενή.
Facelift μετά από 1 έτος

MΙΝΙ ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (MINI FACE-LIFT)

“Mε τοπική αναισθησία, μέσα σε λίγη ώρα,
χωρίς παραμονή σε κλινική
σβήνουμε τα σημάδια του χρόνου
από το πρόσωπο!”

Το mini face-lift ή αλλιώς μικρό λίφτινγκ μπορεί να αφορά το ένα ή και τα δύο από τα τρία μέρη του προσώπου στα οποία χωρίζεται: το επάνω μέρος αφορά το μέτωπο και τα φρύδια, το μέσο αφορά τα μάτια, τη μύτη και τα χείλη και το κάτω μέρος περιλαμβάνει το πιγούνι και τον λαιμό.

Έτσι, μια επέμβαση mini face-lift μπορεί να περιλαμβάνει την ανόρθωση του μετώπου και φρυδιών (fore-head ή brow-lift) ή του μέσου τριτημορίου του προσώπου (mid face-lift) ή του τρίτου τριτημορίου του πιγουνιού και λαιμού (neck-lift) ή και δύο μέρη του προσώπου που έχουν φθαρεί.

Όπως γνωρίζουμε, το γήρας δεν επέρχεται ταυτόχρονα σε όλο το πρόσωπο, ενώ το μέρος του προσώπου που θα φθαρεί πιο γρήγορα είναι γονιδιακά προδιαγεγραμμένο. Γι’ αυτό με τη βοήθεια του mini face-lift παρεμβαίνουμε έγκαιρα και στοχευμένα στα σημεία που ο χρόνος πρωτοκάνει την εμφάνισή του, προτού γίνουν τα σημάδια βαθιά, με γρήγορες και ανώδυνες μικροεπεμβάσεις.

Το mini face-lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις προσώπου (βλεφαροπλαστική, σκολίωση ρινικού διαφράγματος, ρινοπλαστική) ή και σώματος.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ: Το mini face-lift γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή, αν το επιθυμείτε, με γενική αναισθησία.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Στο mini face-lift, όπως και στο full face-lift, οι τομές είναι καλά κρυμμένες στο τριχωτό της κεφαλής ή πίσω από τα αυτιά. Ελαφρύ οίδημα στο πρόσωπο ενδέχεται να εμφανιστεί, που όμως απομακρύνεται μετά από πέντε έως επτά ημέρες. Και οι παρούσες επεμβάσεις υποστηρίζονται από τα ειδικά ιατρικά θεραπευτικά laser (που συνοδεύουν πάντα όλα τα χειρουργεία μου) και από τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Ο χρόνος ανάρρωσης, εξαιτίας του μικρότερου εύρους της επέμβασης, είναι ελάχιστος και δεν απαιτείται διανυκτέρευση σε κλινική.
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το άτομο που έχει υποβληθεί σε mini face-lift γυρνάει το ρολόι του χρόνου πίσω και ο ρυθμός γήρανσης του προσώπου του επιβραδύνεται