Ευρυαγγείες
LASER ΓΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Ευρυαγγείες τέλος!

Οι ευρυαγγείες είναι τριχοειδή αγγεία που έχουν μεγαλύτερη διάμετρο από το φυσιολογικό και βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας γι' αυτό είναι ορατές με γυμνό μάτι. Οι αιτίες που συνδέονται με τις ευρυαγγείες είναι η ορθοστασία, η κληρονομικότητα, η έκθεση στον ήλιο, η παχυσαρκία, οι ορμονικές μεταβολές και οι κυήσεις. Οι ορμονικές μεταβολές και οι κυήσεις είναι και οι λόγοι που εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες. Οι πιο λεπτές ευρυαγγείες είναι κόκκινες, ενώ οι παχύτερες τείνουν προς το κυανό. Εμφανίζονται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα στα πόδια (στους μηρούς, τις γάμπες και τους αστραγάλους) αλλά και στο πρόσωπο.

Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις αντιαισθητικές ευρυαγγείες χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις;

Η εμπειρία και οι γνώσεις του πλαστικού και επανορθωτικού χειρουργού μας σε συνδυασμό με τα σύγχρονα Laser ND Yag και τις ενέσιμες θεραπείες που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να εστιάσουμε στα κατεστραμμένα αγγεία αφήνοντας ανεπηρέαστα τα υγιή αγγεία, τους διπλανούς ιστούς και το δέρμα. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ευρυαγγειών όσο σοβαρό και αν είναι.

Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής της θεραπείας;

Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του υψηλής τεχνολογίας Laser ND Yag που διαθέτουμε στο ιατρείο μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις περισσότερες περιπτώσεις ευρυαγγειών με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση του ασθενούς, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Laser ND Yag διεισδύει σε μεγαλύτερο βάθος, σε κάθε τύπο δέρματος αλλά και σε αγγεία με παχύτερα τοιχώματα. Η απορρόφηση της ενέργειας του Laser από τα προβληματικά αγγεία οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας και καταστροφή τους, ενώ οι ιστοί και το περιβάλλον δέρμα δεν δέχονται την παραμικρή ενέργεια.

Οι μεγαλύτερες σε διάμετρο ευρυαγγείες ενδεχομένως να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν, για πιο άμεσο αποτέλεσμα, με ενέσεις μέσα στο αγγείο, με τη βοήθεια λεπτής βελόνας και την έγχυση ειδικών ουσιών που προκαλούν θρόμβωση και τελικά την εξαφάνισή τους, η διαδικασία αυτή είναι λίγο επώδυνη.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται να γίνει συνδυασμός των δύο παραπάνω μεθόδων και σίγουρα επαναληπτικές συνεδρίες. O γιατρός θα σας προτείνει την κατάλληλη για εσάς μέθοδο θεραπείας των ευρυαγγειών. Είναι προτιμότερο η θεραπεία των ευρυαγγειών να γίνεται όταν ακόμα αυτές είναι μικρές και λίγες, προτού γίνουν μεγαλύτερες και περισσότερες, για να απαλλαγείτε πιο γρήγορα και πιο εύκολα από αυτές, με λιγότερη ταλαιπωρία και λιγότερες συνεδρίες.

Μετά την εφαρμογή ακολουθεί κάποια αποθεραπεία;

Μετά την εφαρμογή κρίνεται απαραίτητη η χρήση ειδικού κολάν ή ειδικής κάλτσας αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας. Το κολάν θα συγκρατήσει κολλημένο το εσωτερικό περίβλημα του τοιχώματος των αγγείων που έχουμε καταστρέψει με τη θεραπεία. Με την πίεση αυτή βοηθάμε τη συγκόλληση των τοιχωμάτων μεταξύ τους και άρα τη μόνιμη καταστροφή των ευρυαγγειών. Η χρήση του ειδικού κολάν ή της ειδικής κάλτσας είναι απαραίτητη τουλάχιστον για μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή, ώστε να θρέψουν οι εσωτερικές επιφάνειες των αγγείων. Γι’ αυτόν τον λόγο η χρονική περίοδος που θεωρείται πιο κατάλληλη για τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι από το φθινόπωρο έως και την άνοιξη.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο;

Οι ευρυαγγείες που αντιμετωπίστηκαν με την παραπάνω διαδικασία δεν επανεμφανίζονται, όμως οι αιτίες της εμφάνισης των ευρυαγγειών δεν έχουν εκλείψει, οπότε είναι πιθανό να εμφανιστούν άλλες. Για αυτό θα σας δοθούν οδηγίες από τον ιατρό μας, οι οποίες αν ακολουθηθούν πιστά μειώνουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες επανεμφάνισης.

1

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Αμέσως μετά την εφαρμογή των παραπάνω θεραπειών μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες.
2

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Οι ευρυαγγείες πλέον αντιμετωπίζονται άμεσα και με επιτυχία. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως εμφανή από τη στιγμή της θεραπείας και βελτιώνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Είναι μόνιμα και οι φλέβες που εξαφανίστηκαν δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστούν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, αν τα αίτια παραμένουν, να εμφανιστούν στο μέλλον νέες ευρυαγγείες στην ίδια περιοχή ή και αλλού.

Δείτε περισσότερες

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ