Η τάση για δημιουργία πανάδων εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες:

  • Από την ποσότητα μελανίνης που έχει το δέρμα μας και την ικανότητά του να τη διαχειριστεί σωστά.
  • Όταν το δέρμα έχει υποστεί επεμβάσεις, εγκαύματα, φλεγμονές κ.ά. και για όσο χρονικό διάστημα το δέρμα στην περιοχή παραμένει ροζ, ο κίνδυνος να δημιουργηθεί υπερμελάγχρωση είναι μεγάλος.
  • Κατά τη διάρκεια της κύησης, λόγω των ορμονικών αλλαγών.
  • Ως παρενέργεια από κάποιο φάρμακο, όπως κάποια αντισυλληπτικά.
Αντιμετώπιση Πανάδων

Πρόσωπο με ομοιόμορφη όψη χωρίς πανάδες!

Η αλόγιστη έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία, οι ορμονικές διαταραχές, η φυσική γήρανση, οι φλεγμονές ακμής, οι επεμβάσεις στο δέρμα, η φωτοευαισθησία λόγω δερματότυπου αποτελούν τις πιο συχνές αιτίες που μπορούν να δημιουργήσουν σωρευτικά μόνιμες βλάβες στο δέρμα, από αισθητικής φύσεως μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

Στις βλάβες αισθητικής φύσεως συγκαταλέγονται οι υπερμελαγχρώσεις, οι γνωστές σε όλους πανάδες, δυσχρωμίες. Συνήθως, οι πανάδες βαθμιαία μεγαλώνουν/ εξαπλώνονται και δημιουργούν μεγαλύτερους λεκέδες στο δέρμα, οι οποίοι σκουραίνουν και γίνονται πιο εμφανείς.

Τέτοιες βλάβες εμφανίζονται στο πρόσωπο και το σώμα, ανάλογα με τον δερματότυπο, με μεγαλύτερη συχνότητα στις περιοχές που έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ηλιακές βλάβες, όπως το μέτωπο, τα μάγουλα, πάνω από τα χείλη, καθώς και στα χέρια. Ένας βασικός τρόπος για να αποτρέψουμε τη δημιουργία πανάδων είναι η αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΝΑΔΩΝ

Το δέρμα αποκτά ξανά ομοιόμορφη όψη, απαλή υφή και νεανική λάμψη

Μέθοδοι αντιμετώπισης των πανάδων

Εφαρμογή Θεραπείας με Laser Λεύκανσης

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε ιατρικά laser νέας γενιάς (plasma laser, ΝD YAG), τα οποία καταστρέφουν τις πανάδες σε όλο τους το εύρος, καθώς αναγνωρίζουν τα κύτταρα που έχουν βλάβη, μέσω της περίσσειας μελανίνης που διαθέτουν και τα εξοντώνουν, χωρίς να βλάψουν τα υγιή γειτονικά κύτταρα. Δηλαδή, αυτά τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν τη συγκεκριμένη δόση ενέργειας που εκπέμπουν να απορροφηθεί αποκλειστικά και μόνο από τα κύτταρα-στόχο της θεραπείας, χωρίς να επηρεάζεται ο παρακείμενος ιστός. Η θεραπεία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Εφαρμογή Μεσοθεραπείας με Προϊόντα Λεύκανσης

Σε πιο προχωρημένες καταστάσεις, για πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των πανάδων, λεκέδων και δυσχρωμιών, οι εφαρμογές των laser νέας γενιάς συνδυάζονται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας χωρίς ενέσεις. Με τις μεσοθεραπείες λεύκανσης, χρησιμοποιώντας το ιατρικό μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο ιατρείο μας, τα απαραίτητα ενεργά συστατικά διοχετεύονται στα κύτταρα που παρουσιάζουν βλάβη κατά 4.400% φορές αποτελεσματικότερα από μια κρέμα.

Με αυτό τον τρόπο τα ενεργά συστατικά των θεραπειών επανεκπαιδεύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας να διαχειρίζονται μόνα τους την περίσσεια μελανίνης. Η θεραπεία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

.

1

Αποφυγή συνέχισης της διέγερσης λαμβάνοντας μεγαλύτερες προφυλάξεις.

2

Χρήση τοπικών προϊόντων λεύκανσης στην περιοχή της βλάβης.

3

Θεραπείες με ιατρικά laser λεύκανσης

4

Μεσοθεραπείες με προϊόντα λεύκανσης, δηλαδή θεραπείες με ειδικά ιατρικά μηχανήματα που βοηθούν στη διείσδυση των ρυθμιστικών προϊόντων για τη διαχείριση της μελανίνης στην πάσχουσα περιοχή

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ