Αυξητική Μαστών

Τι είναι;

Η αυξητική μαστών (ή μεγέθυνση μαστών) είναι η χειρουργική επέμβαση που διορθώνει την εμφάνιση του άδειου, μικρού και πτωτικού μαστού. Οι μαστοί μεγεθύνονται και αποκτούν μια καλοσχηματισμένη μορφή, χαρίζοντας στη γυναίκα σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Η αύξηση γίνεται είτε για κοσμητικούς λόγους είτε για την αντιμετώπιση συγγενών δυσμορφιών.

Διαδικασία και μέθοδοι αυξητικής μαστών.

Η αύξηση του μεγέθους των μαστών επιτυγχάνεται μέσω της τοποθέτησης σιλικονούχων ενθεμάτων ή λίπους της ασθενούς, τα οποία μπορούν να εμφυτευτούν με διαφορετικές τεχνικές, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες κάθε περιστατικού.

 Χρήση σιλικονούχων ενθεμάτων και λιπομεταφορά.

Σήμερα η αύξηση των μαστών γίνεται κατά κανόνα με τη βοήθεια ενθεμάτων σιλικόνης. Βεβαίως, στις περιπτώσεις μερικής αποκατάστασης, όπως για παράδειγμα σε μια ογκεκτομή, όπου ο μαστός παραμορφώνεται τοπικά, η λιπογλυπτική μπορεί να αποκαταστήσει το αισθητικό πρόβλημα με τη μεταφορά λίπους από άλλη περιοχή.

Ενθέματα σιλικόνης και ασφάλεια.

Τα ενθέματα νέας γενιάς σιλικόνης είναι πλέον κατασκευασμένα για χρήση εφ’ όρου ζωής, είναι ασφαλή, δεν εμποδίζουν τον θηλασμό, δεν επηρεάζουν λειτουργικά τους μαστούς και η ποικιλία στις φόρμες, στα σχήματα και στα μεγέθη μάς δίνει τη δυνατότητα εξατομικευμένης επιλογής, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε γυναίκας, έτσι ώστε να πετύχουμε απόλυτα φυσικά αποτελέσματα.

ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ
dudulakis αυξητική στήθους (640x640) dudulakis αυξητική στήθους 2 (640x640)
dudulakis αυξητική στήθους (640x640) dudulakis αυξητική στήθους (640x640)
dudulakis αυξητική στήθους (640x640) dudulakis αυξητική στήθους (640x640)

Πρωταρχικός στόχος στην αυξητική στήθους είναι η επίτευξη ενός αρμονικού αποτελέσματος.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού χρησιμοποιούνται οι πιο σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, οι οποίες αν και είναι ιδιαίτερα δύσκολες τεχνικά και απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία, μας επιτρέπουν αφενός να έχουμε  το αποτέλεσμα που επιθυμούμε  και αφετέρου δεν καταπονούν την ασθενή.

Το μεγάλο πλεονέκτημα στις μεθόδους αυτές έγκειται ότι η εξασφάλιση των καταπληκτικών και άμεσων αποτελεσμάτων γίνεται διαμέσου πολύ μικρών ουλών σε κρυφά σημεία. Με το τέλος της αποθεραπείας τίποτα στο γυναικείο στήθος δεν μαρτυρά ότι έχει πραγματοποιηθεί κάποια επέμβαση στην περιοχή.

Για παράδειγμα, είτε κάτω από τον μαστό, στην υπομάστια πτυχή, είτε πέριξ της θηλαίας άλω, δηλαδή στο σημείο μετάπτωσης μεταξύ του δέρματος του μαστού και του δέρματος γύρω από τη θηλή, είτε στη μασχαλιαία χώρα, ανεξάρτητα αν το ένθεμα τοποθετηθεί κάτω ή πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ.
Σε κάθε περίπτωση, η καλή συνεργασία μεταξύ του γιατρού και της ασθενούς, η σωστή επιλογή του ακριβούς μεγέθους, σχήματος και είδους των ενθεμάτων, όπως και η μέθοδος τοποθέτησής τους έχει μεγάλη σημασία, ώστε να γίνει απολύτως κατανοητό και από τους δύο ποιο είναι το επιθυμητό και αισθητικά σωστό αποτέλεσμα.

Συχνές ερωτήσεις για την αυξητική στήθους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΤΙΚΗ / ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ:

Η αυξητική μαστών μπορεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης, δηλαδή δεκαοκτώ με είκοσι χρονών, αν και προσπαθώ πάντα να καθυστερώ ριζικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται σε σχετικά μικρή ηλικία.
Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπου η επέμβαση είναι απαραίτητη, όπως στην ανισομαστία, όταν υπάρχει αισθητά μεγάλη διαφορά μεγέθους ή και σχήματος μεταξύ των δύο μαστών, ή στην περίπτωση απλασίας ή υποπλασίας των μαστών, όπου οι μαστοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις η επέμβαση επιβάλλεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθούν ψυχολογικά προβλήματα.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Η κινητοποίηση γίνεται άμεσα, την ίδια ημέρα, μερικές ώρες μετά το χειρουργείο, καθώς δεν υπάρχει πόνος ή βιολογική εξάντληση. Η ασθενής παραμένει στην κλινική έως την επόμενη ημέρα για παρακολούθηση.
Για τον επόμενο ενάμιση μήνα πρέπει να γίνουν φυσιοθεραπείες-μαλάξεις και εφαρμογή θεραπευτικών laser στο ιατρείο μου, προκειμένου να εξασφαλίσω τη φυσιολογική «πλαστικότητα» στην υφή και την όψη του μαστού. Μάλιστα, η γυναίκα θα πρέπει να συνεχίσει μόνη της τις μαλάξεις τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες.
Η σταδιακή επιστροφή στις δραστηριότητές σας μπορεί να γίνει, λόγω των χειρουργικών τεχνικών που χρησιμοποιώ, λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, βεβαίως με προσοχή.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ:

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία ή κατά περίπτωση με τοπική αναισθησία και μέθη.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Ο χρόνος ανάρρωσης κυμαίνεται περίπου από επτά έως δέκα ημέρες.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Η αυξητική μαστών, μία από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις, χαρίζει στη γυναίκα πλούσιο και στητό μπούστο, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκότητά της. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές άμεσα, αν και απαιτείται, όπως σε όλες τις επεμβάσεις, η πάροδος περίπου ενός έτους για να δείτε το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος


    Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

    Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

    ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ