ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

“Ντυθείτε όπως επιθυμείτε χωρίς την ανάγκη καμουφλάζ!”

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι;

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί την περίσσεια δέρματος ή και τη συσσώρευση λίπους από την περιοχή της κοιλιάς και συσφίγγει τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο.

Η διαδικασία της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής.

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής πραγματοποιήται διαμέσου της διάνοιξης μίας τομής στην περιοχή του μπικίνι, όπως εκείνη της καισαρικής, και στην περίπτωση που πρέπει να αποκατασταθεί τυχόν χαλάρωση ή τυχόν κήλες στο κοιλιακό τοίχωμα, η αποκατάσταση γίνεται κάτω από το δέρμα, χωρίς να αφήνει επιπλέον σημάδια και ουλές.

Με ποιες επεμβάσεις μπορεί να συνδυαστεί η κοιλιοπλαστικη:

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις στην περιοχή μέσω της ίδιας τομής, όπως

 • λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική,
 • πλαστική στους ορθούς κοιλιακούς,
 • ομφαλοκήλη ή αν υπάρχουν άλλες κήλες στο κοιλιακό τοίχωμα, χολεκυστεκτομή,
 • επεμβάσεις γυναικολογικής φύσης ή και
 • με άλλα χειρουργεία που αφορούν την παθογόνο παχυσαρκία.

Παρακολουθήστε τις συνεντεύξεις του Πλαστικού και Επανορθωτικού Χειρουργού Νεκτάριου Ντουντουλάκη και μάθετε όλα όσα θέλετε να γνωρίζεται για την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής.

Λίγα λόγια...

Στην κοιλιακή χώρα ενδέχεται να παρουσιαστούν τριών ειδών προβλήματα σε άνδρες και γυναίκες,

 • συνήθως μετά από μαζική απώλεια βάρους
 • ή μετά από εγκυμοσύνη
 • ή με το πέρασμα των χρόνων
 • ή από πολύ νωρίς ηλικιακά λόγω γενετικής προδιάθεσης

, και είναι τα εξής:

 • εκτεταμένη χαλάρωση και πτώση ,του δερμοϋποδόριου ιστού και ραγάδες
 • υπέρμετρη συσσώρευση λίπους στην περιοχή γύρω από τον ομφαλό ή και στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς,
 • διάσταση των ορθών κοιλιακών (με ή χωρίς ομφαλοκήλη ή άλλα είδη κήλης στην περιοχή της κοιλιακής χώρας από άλλες επεμβάσεις κ.α.).

Όταν αυτή η δυσμορφία στην περιοχή της κοιλιάς δεν αντιμετωπίζεται ούτε με θεραπείες και καλλυντικές κρέμες ούτε με ειδική διατροφή και φυσική άσκηση, η μέθοδος της κοιλιοπλαστικής υπόσχεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

1

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Η ανάρρωση από την κοιλιοπλαστική γίνεται πολύ γρήγορα, εξαιτίας της ατραυματικής και αναίμακτης τεχνικής που χρησιμοποιώ. Η κινητοποίηση γίνεται άμεσα, την ίδια ημέρα, μερικές ώρες μετά το χειρουργείο, καθώς δεν υπάρχει πόνος ή βιολογική εξάντληση. Ο ασθενής όμως παραμένει στην κλινική έως την επόμενη ημέρα για παρακολούθηση. Μετά από τρεις με πέντε ημέρες αφαιρούνται οι παροχετεύσεις και ο ασθενής απελευθερώνεται πλήρως και μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις που έχουν γίνει συνδυαστικά χειρουργεία στην περιοχή. Οι μώλωπες στην περίπτωση της λιποαναρρόφησης και της λιπογλυπτικής μπορεί να μείνουν για μερικές ημέρες παραπάνω. Όταν η κοιλιοπλαστική δεν συνδυάζεται με άλλα χειρουργεία, χάρη στα χειρουργικά πλάνα που χρησιμοποιώ ο ασθενής δεν πονάει και δεν έχει μελανιές. Επίσης, αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετείται κορσές ή ζώνη γύρω από την κοιλιά, που βοηθάει στην άμεση αποκατάσταση των ιστών. Είναι πολύ σημαντικό ο κορσές ή η ζώνη να φορεθεί για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, προκειμένου να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μάλιστα, επειδή πρόκειται για προϊόντα που είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής τεχνολογίας, δεν ζεσταίνουν, δεν καταπιέζουν και δεν πληγώνουν το δέρμα, αντιθέτως φοριούνται ευχάριστα σε όλες τις εποχές. Γι’ αυτόν τον λόγο οι κοιλιοπλαστικές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και το καλοκαίρι. Η τομή, που είναι καλά κρυμμένη στην περιοχή του μπικίνι, με την πάροδο του χρόνου και τις εφαρμογές των θεραπευτικών ιατρικών laser που χρησιμοποιώ σε όλες τις επεμβάσεις μου, σβήνει σταδιακά μετά από έξι έως δώδεκα μήνες, ανάλογα και με τον τύπο δέρματος του κάθε ασθενή.
2

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ:

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή με επισκληρίδιο αναισθησία και μέθη.
3

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σύντομος και η σταδιακή επιστροφή στις δραστηριότητές σας μπορεί να γίνει, λόγω των χειρουργικών τεχνικών που χρησιμοποιώ, λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, βεβαίως με προσοχή.
4

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Με την κοιλιοπλαστική μπορείτε να έχετε την κοιλιά που πάντα ονειρευόσασταν, γραμμωμένη, σφιχτή και καλλίγραμμη, που να ταιριάζει με το υπόλοιπο σώμα σας. .
Πριν την εγχείριση
Μετά την εγχείριση
Πριν την εγχείριση
Μετά την εγχείριση

Δείτε περισσότερες

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ