ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΣΚΟΛΙΩΣΗ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

“Τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας
αποκαλύπτουν την προσωπικότητά μας!”

Τι είναι;

Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο δύσκολες πλαστικές επεμβάσεις, διότι η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου και έχει προέχουσα θέση όσο κανένα άλλο χαρακτηριστικό. Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, το ίδιο και η κάθε μύτη. Η παραμικρή αλλαγή γίνεται εμφανής και επηρεάζει τη συνολική αισθητική και συμμετρία του προσώπου.

Λίγα λόγια...

Στη ρινοπλαστική – σκολίωση ρινικού διαφράγματος καλούμαι συνήθως να διορθώσω ένα λειτουργικό πρόβλημα που δεν φαίνεται, αλλά συχνά προκαλεί το αισθητικό πρόβλημα που φαίνεται. Πρώτα λοιπόν εξασφαλίζουμε τη λειτουργικότητα της μύτης, δηλαδή την αναπνοή με την αποκατάσταση του ρινικού διαφράγματος, εφόσον υπάρχει πρόβλημα και οφείλεται είτε σε εκ γενετής (συγγενής) ανωμαλία είτε είναι αποτέλεσμα κατάγματος μετά από ατύχημα. Εν συνεχεία, αφού τοποθετηθούν τα οστά και το διάφραγμα στη σωστή θέση για να ελευθερωθεί η διέλευση του αέρα, ξεκινάει η αντιμετώπιση του αισθητικού προβλήματος. Υπάρχουν βέβαια πολλές περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι καθαρά και μόνο λειτουργικό ή μόνο αισθητικό, οπότε αντιμετωπίζεται μεμονωμένα.

Η μύτη, καθώς κατέχει κεντρική θέση στο πρόσωπο, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο για την αρμονία του προσώπου, αλλά και για την έκφραση, δηλαδή αυτό που λέμε τύπο! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η «προσωπικότητά» της. Όταν καλούμαι να βελτιώσω την εμφάνισή της, προσπαθώ πάντα να μην αλλοιώσω τα χαρακτηριστικά του προσώπου φτιάχνοντας κάτι ωραίο που είναι όμως, διαφορετικό, ψεύτικο ή ξένο!

“Ο στόχος μου στη ρινοπλαστική – σκολίωση ρινικού διαφράγματος δεν είναι να φτιάξω μια καταπληκτική μύτη, αλλά να μετατρέψω, όσο το δυνατόν καλύτερα, ένα άσχημο χαρακτηριστικό σε γοητευτικό και άκρως προσωπικό! Επιτυχία είναι κανένας να μην αντιλαμβάνεται τι έχει αλλάξει στο πρόσωπο, αλλά γενικά να το βλέπει πιο όμορφο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου ίσως χρειαστεί να διαμορφωθούν τα οστά, οι χόνδροι ή κάποιες φορές ακόμα και οι ρώθωνες.”

1

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ:

Κατάλληλη ηλικία για να γίνει επέμβαση ρινοπλαστικής με ασφάλεια είναι μετά την ηλικία των δεκαοκτώ ετών, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης.
2

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Συνήθως αυτή η επέμβαση γίνεται από τους ρώθωνες εσωτερικά διαμέσου κρυφών μικρών τομών, για να μην υπάρχουν εμφανείς ουλές και τα ράμματα δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Η αποκατάσταση της λειτουργικότητας της μύτης μετά την επέμβαση, εφόσον υπάρχει τέτοιο θέμα, είναι άμεση, δηλαδή αμέσως μετά την αφαίρεση των ταμπόν, δηλαδή την τρίτη ημέρα. Ενώ με τη βοήθεια των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, των υψηλής τεχνολογίας laser επούλωσης και ανάλογων χειρουργικών τεχνικών απομακρύνονται τυχόν οίδημα ή εκχυμώσεις.
Στα χειρουργεία μου, 9 στις 10 περιπτώσεις ρινοπλαστικής – σκολίωσης ρινικού διαφράγματος, την επόμενη ημέρα από την αφαίρεση των ταμπόν, δηλαδή τέσσερις μόλις ημέρες μετά το χειρουργείο, δεν υπάρχει αναγνωρίσιμο οίδημα ή μελανιές από κάποιον που δεν σας γνωρίζει.. Εξαιτίας των ατραυματικών τεχνικών που έχω εξελίξει, δεν χρειάζεται καν γύψος, ανεξάρτητα από το εύρος της επέμβασης. Ποσοστιαία, μόνο ένα στα χίλια περιστατικά χρήζει τοποθέτησης γύψινου νάρθηκα!
3

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ:

Αυτού του τύπου οι επεμβάσεις γίνονται υπό γενική αναισθησία ή κατά περίπτωση με τοπική νάρκωση ή μέθη, όταν πρόκειται για να διορθωθεί μόνο κάποια λεπτομέρεια.
4

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η χρόνος ανάρρωσης κυμαίνεται από πέντε έως δεκαπέντε ημέρες.
5

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Η μύτη μετά από ρινοπλαστική ή και αποκατάσταση του ρινικού διαφράγματος θα πάρει την τελική της μορφή μετά από έναν χρόνο.
Πριν την εγχείριση
Μετά την εγχείριση
Πριν την εγχείριση
Μετά την εγχείριση

Με την αποδοχή σας να δείτε περισσότερες αποδέχεστε τους όρους μας για τις μετεγχειρητικές φωτογραφίες.

Παρακολουθήστε σχετικά Video.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος


    Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

    Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

    ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ