Skip to main content
search
Μη κατηγοριοποιημένο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

By 15 Νοεμβρίου 201610 Ιουλίου, 2019No Comments

%ce%b5%cf%85

Αθήνα, 24-11-2016

Παρουσίαση του Ιατρικού Προγράμματος «ευμορφία»

για την Πλαστική και Ολιστική αποκατάσταση της παχυσαρκίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2016 η εκδήλωση ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους του υγειονομικού ρεπορτάζ με θέμα ”την παθογόνο παχυσαρκία και την παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού ιατρικού προγράμματος «ευμορφία» για την πλαστική και ολιστική αποκατάσταση της παχυσαρκίας”

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ιατρείο του Πλαστικού & Επανορθωτικού Χειρουργού Νεκτάριου Ντουντουλάκη του επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος «ευμορφία» και κεντρικού ομιλητή της παρουσίασης. Την εκδήλωση συντόνισε το Δημοσιογράφος κ. Αντώνης Γιαννακόπουλος.

Αρχικά ο κ. Ντουντουλάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, το οποίο προσέγγισε τόσο ιατρικά όσο και κοινωνικά και ψυχολογικά. Αναφέρθηκε στα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την παχυσαρκία και το τοπικό πάχος, την ψυχολογική επιβάρυνση των παχύσαρκων ασθενών αλλά και τις συνέπειες στην κοινωνική τους ζωή και δραστηριότητα. 

Στη συνέχεια ανέλυσε τον πρωτοποριακό και καινοτόμο χαρακτήρα του προγράμματος «ευμορφία» όπου υπό το πρίσμα της ολιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων πάχους και βάρους, από το τοπικό πάχος, το μεταβολικό σύνδρομο έως και την παθογόνο παχυσαρκία, θέτει στην διάθεση των ασθενών της εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα. 

Στόχος της ομάδας είναι, να πετύχει το μέγιστο των αποτελεσμάτων αλλά και να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις κάθε περιστατικού. Λόγω της συνθετότητας των ζητημάτων που άπτονται της παχυσαρκίας, η ομάδα, εκτός από τον Πλαστικό & Επανορθωτικό Χειρουργό αποτελείτε και από Γενικό Χειρουργό-Χειρουργό ΠαχυσαρκίαςΟρθοπεδικό, Καρδιολόγο, Παθολόγο, Ενδοκρινολόγο, Διαιτολόγο, Βελονιστή, Ομοιοπαθητικό, Αναισθησιολόγο, Νοσηλεύτρια Φυσικοθεραπεύτρια, Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο και Αισθητικό.

Στη συνέχεια ο επιστημονικά υπεύθυνος της «ευμορφία» κ. Ντουντουλάκης, ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει η Πλαστική Χειρουργική την παχυσαρκία και το τοπικό πάχος, δίνοντας έμφαση στις νέες ατραυματικές και αναίμακτες τεχνικές που χρησιμοποιούνται και οι οποίες ελαχιστοποιούν την ταλαιπωρία του ασθενούς.
Τέλος, αναφέρθηκε στη συμβολή των εναλλακτικών θεραπειών όπως του βελονισμού και τις ομοιοπαθητικής για την αντιμετώπιση επιμέρους προβλημάτων που συνδέονται με την παχυσαρκία όσο και στην αναγκαιότητα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών σε όλα τα θεραπευτικά στάδια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε και η βιωματική τοποθέτηση ασθενούς που είχε υποβληθεί σε αφαίρεση 25 κιλών λίπους μέσω κοιλιοπλαστικής που πραγματοποίησε ο Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός Νεκτάριος Ντουντούλακης. 

Ο κ. Σιδηρόπουλος μοιράστηκε με τους παραβρισκόμενους τόσο τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση όσο και στα προβλήματα υγείας που είχαν δημιουργηθεί λόγω παχυσαρκίας

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να βρεθεί ο γιατρός που θα δεχόταν να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο χειρουργείο (ο ασθενής είχε ήδη χάσει ένα νεφρό λόγω παχυσαρκίας, είχε πίεση 24 και ζάχαρο σχεδόν 1000). Τόσο ο ασθενής όσο και η σύζυγός του κυρία Ανιέλα Καραγιαννοπούλου απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην προσωπική και κοινωνική ζωή της οικογένειας τους. 

Ο κ. Σιδηρόπουλος προέτρεψε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να τολμήσουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Όπως δήλωσε, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο από την αρχή μοιράστηκε δημόσια την εμπειρία του. Μέσα από την προσωπική του ιστορία και εμπειρία θέλει να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να κερδίσουν πίσω τη ζωή και τις απλές καθημερινές χαρές, που η παχυσαρκία τους στερεί. 

”Ο Δρόμος για μια Νέα Αρχή”, είναι το όραμα της «ευμορφία» και αυτό ήταν και το κεντρικό συμπέρασμα της εκδήλωσης.

Ο δρόμος για μια νέα αρχή με την στήριξη της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης είναι ανοικτός και προσβάσιμος σε όλους γιατί όλοι έχουν δικαίωμα να είναι εύμορφοι.

Close Menu