Skip to main content
search
Μη κατηγοριοποιημένο

Παρουσίαση του ιατρικού προγράμματος Only4Men

By 15 Ιουλίου 201710 Ιουλίου, 2019No Comments

“ONLY4MEN”

Ο άντρας διεκδικεί το δικαίωμα στη φροντίδα και τη διατήρηση της νεότητας του

Ένα ιατρικό πρόγραμμα για το σύνολο ιατρικών και αισθητικών υπηρεσιών, σχεδιασμένων αποκλειστικά για άντρες

Ενα δυνατό γυμνασμένο και αρμονικό αντρικό σώμα υπήρξε πάντα σύμβολο υγείας που πρόσδιδε στον κάτοχο του δύναμη και αρρενωπότητα. Κατά την αρχαιότητα σχεδόν σε όλους τους λαούς παρατηρούμε ότι οι άντρες στόλιζαν το πρόσωπο και το κεφάλι τους με τα διαθέσιμα για την εποχή μέσα είτε για να προσελκύσουν το άλλο φύλο είτε για να επιδείξουν πλούτο και εξουσία.

Στον 20 αιώνα όμως και για αρκετές δεκαετίες η ομορφιά και φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης θεωρούνταν ως υποχρέωση και προνόμιο του γυναικείου φύλου. Αντίθετα στον άντρα είχε ανατέθηκε ο ρόλος του προστάτη, του ισχυρού σωματικά, κοινωνικά και οικονομικά. Και αυτό γιατί ένα ολόκληρο κομμάτι της οικονομίας βασίστηκε ακριβώς σε αυτή την επιθυμία της γυναίκας να είναι θελκτική και του άντρα να μπορεί να της το προσφέρει.

Όμως σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο άντρας διεκδικεί πλέον για τον εαυτό του το δικαίωμα στη φροντίδα του εαυτό του και στη διατήρηση της νεότητας και της αρρενωπότητας του.  Η επίσκεψη στον Πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Ολοένα και περισσότεροι άντρες καταφεύγουν σε επεμβατικές μεθόδους προκειμένου να διορθώσουν κάποια ατέλεια στο πρόσωπο τους ή στο σώμα, εκ γενετής ή επίκτητη.

   Ο Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός Νεκτάριος Ντουντουλάκης (www.dudulakis.com), βιώνοντας και κατανοώντας την ανάγκη των αντρών ασθενών του αλλά και φίλων του, να φροντίσουν ιατρικά την εμφάνιση τους, δίχως την αμηχανία της παραμονής του σε ένα χώρο που τον μοιράζονται με γυναίκες σχεδίασε και δημιούργησε το πρόγραμμα“Only4Men”.

Το Only4Men είναι το νέο ιατρικό πρόγραμμα του ιατρείου του και αφορά στο σύνολο των ιατρικών και αισθητικών υπηρεσιών, σχεδιασμένων αποκλειστικά και μόνο για άντρες, σε μέρες και ώρες αφιερωμένες αποκλειστικά και μόνο σε άντρες.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες, υψηλού επιπέδου, με άμεσο, διακριτικό και φιλικό, προς τον άντρα ασθενή, χαρακτήρα, με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Οι πλειοψηφία των αντρών που ζητάνε τη συνδρομή ενός πλαστικού και επανορθωτικού Χειρουργού επιθυμεί να αντιμετωπίσει επεμβατικά προβλήματα που σχετίζονται με την εικόνα του σώματος.

Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική , επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής , γυναικομαστίας αλλά και επεμβάσεις αποκατάστασης από την παχυσαρκία είναι εκείνες που περισσότερο προτιμούν οι άντρες. Μπορεί η κάπως φουσκωμένη κοιλίτσα ή τα λίγα πιασιματάκια στο πλάι, όταν το πρόβλημα δεν είναι έντονο, να μην ενοχλεί ούτε τους άντρες ούτε τις συντρόφους τους. Τίποτα όμως δεν είναι πιο αντιαισθητικό από το συσσωρευμένο λίπος στους μηρούς και στη μέση του άντρα που προσδίδουν μία θηλυπρεπή εικόνα και επηρεάζουν αρνητικά τόσο την εικόνα όσο και την ψυχολογία και σε κάποιες περιπτώσεις και την ερωτική συμπεριφορά του άντρα. Το ίδιο, και σε πιο έντονο βαθμό συμβαίνει και με την γυναικομαστία. Ένα ακόμα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τον άντρα που μόνο επεμβατικά μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η αύξηση των αντρών που απευθύνονται στον Πλαστικό Χειρουργό προκειμένου να υποβληθούν σε κάποια αισθητική επέμβαση στα γεννητικά όργανα. Οι επεμβάσεις τέτοιου είδους έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να αποτελούν ταμπού. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουν ότι, ανεξάρτητα με το αν θα αποφασιστεί η όχι κάποια επέμβαση, θα αντιμετωπιστούν με σεβασμό, διακριτικότητα και ανοικτό μυαλό. Ανάλογα την περίπτωση και όπου απαιτείται ο ιατρός συνεργάζεται με ομάδα εξειδικευμένων ιατρών σε ανδρολογικα προβλήματα.

Σήμερα με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και την ανάπτυξη νέων χειρουργικών τεχνικών, όπου καθιστούν πραγματικά ανώδυνες και αναίμακτες (χωρίς απώλειες αίματος) και τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ένας άντρας να στερεί από τον εαυτό του την ευκαιρία να ζήσει έτσι όπως το επιθυμεί τη ζωή του σε ένα σώμα που να  τον ικανοποιεί και να τον εμπνέει.

Επεμβατικές Θεραπείες προσώπου

Πολλές επεμβατικές θεραπείες ειναι κοινές τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες,  εκείνο όμως που διαφοροποιείται είναι οι στόχοι ως προς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Στην περίπτωση των ανδρών, αφενός η δομή του αντρικού προσώπου είναι διαφορετική και άρα διαφοροποιούνται, ως ένα βαθμό οι χειρουργικές τεχνικές, και αφετέρου στοχεύουμε στη διατήρηση της αρρενωπότητας και της φυσικής γοητείας του αντρικού προσώπου.

 • Ρυτιδοπλαστική
 • Βλεφαροπλαστική
 • Ρινοπλαστική
 • Ώτοπλαστική
 • Εμφύτευση μαλλιών

Μη επεμβατικές Θεραπείες Προσώπου

Οι έντονοι ρυθμοί, η σωματική και ψυχολογική κούραση, οι πολλαπλές απαιτήσεις της καθημερινότητας του σύγχρονου άντρα, αποτυπώνονται και στο πρόσωπο του, αγριεύονται τα χαρακτηριστικά του και κάνοντας το να δείχνει μεγαλύτερο σε ηλικία, επιβαρύνοντας τόσο την εικόνα του όσο και τη διάθεση του. Για το λόγο αυτό ο Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός Νεκτάριος Ντουντουλάκης δημιούργησε ειδικά  θεραπευτικά πρωτόκολλα για τον άντρα, σεβόμενα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αντρικού προσώπου αλλά και τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτει. Τα πρωτόκολλα αυτά στοχεύουν στην αντιγήρανση, την ενυδάτωση και την αντιμετώπιση άλλων επιμέρους προβλημάτων.

 • Θεραπείες Αντιγήρανσης
 • Ενέσιμες Θεραπείες (Botox, Υαλουρονικό, Νήματα)
 • Θεραπείες Μαλλιών
 • Θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες
 • Θεραπεία ακμής

Επεμβατικές Θεραπείες Σώματος

Η εικόνα του σώματος, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, αποτελεί μία σημαντική πτυχή της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας. Στις σύγχρονες κοινωνίες η έννοια της αρρενωπότητας, της δύναμης και της κοινωνικής αποδοχής ενός άντρα συνδέεται στενά με την εξωτερική του εικόνα και κυρίως με το σώμα και την σχέση που έχει με αυτό. Κοιλιοπλαστική

 • Γυναικομαστία
 • Λιπογλυπτική
 • Βραχιονοπλαστική
 • Πλαστική Αποκατάσταση της Παχυσαρκίας
 • Πλαστική Γεννητικών Οργάνων

Μη επεμβατικές Θεραπείες Σώματος

 • Αντιμετώπιση Τοπικού Πάχους
 • Αποτρίχωση σώματος
 • Ακμή σώματος

Δημοσιεύθηκε στο  ηλεκτρονικό περιοδικό www.kourdistoportocali.com

Διαβάστε το άρθρο σε μορφή pdf only4men

Close Menu