ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

“Πτωτικοί και άδειοι μαστοί; Δεν σας αξίζουν!”

Η πτώση των μαστών μπορεί να προκληθεί από αυξομειώσεις βάρους, μετά από θηλασμούς, με την πάροδο του χρόνου σε μεγάλους μαστούς, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα. Το στήθος χάνει την ελαστικότητα και το σχήμα του και πέφτει. Η ανόρθωση μαστών είναι η χειρουργική επέμβαση που επαναφέρει τους μαστούς και τις θηλές στην αρχική τους θέση.

 

Στους μεγάλους και πτωτικούς μαστούς συνήθως γίνεται ταυτόχρονα μειωτική και ανόρθωση μαστών. Στην περίπτωση των άδειων και πτωτικών μαστών ίσως χρειάζεται να γίνει μόνο αυξητική, χρησιμοποιώντας σιλικονούχα ενθέματα. Και στην περίπτωση των πτωτικών μεγάλων αλλά άδειων μαστών, μπορεί να γίνει συνδυασμός των δύο παραπάνω τεχνικών.

Ανόρθωση στήθους

Στόχος μου, όπως πάντα, είναι η συμμετρία και αρμονία των μαστών, δίδοντας το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος, χρησιμοποιώντας τις λιγότερο τραυματικές τεχνικές με τα μικρότερα σημάδια.

 

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τον μαστό, έτσι και στην περίπτωση των πτωτικών μαστών είναι πολύ σημαντική η αμφίδρομη κατανόηση και η καλή συνεργασία μεταξύ ασθενούς και γιατρού. Θα πρέπει να μελετηθούν όλες οι λεπτομέρειες, οι αναλογίες του σώματος, η ηλικία, η γενική κατάσταση του δέρματος κτλ., και από κοινού να καταλήξουν στο επιθυμητό μέγεθος και σχήμα, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί η σωστή τεχνική.

Ανόρθωση στήθους - Πριν & μετά 1 μήνα.

Αναισθησία: Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και σε ορισμένες περιπτώσεις με τοπική αναισθησία και μέθη. 

 

Μετεγχειρητική Aποκατάσταση: Η κινητοποίηση γίνεται άμεσα, την ίδια ημέρα,μερικές ώρες μετά το χειρουργείο, καθώς δεν υπάρχει πόνος ή οργανική εξάντληση. Η ασθενής παραμένει στην κλινική έως την επόμενη ημέρα για παρακολούθηση.

 

Η σταδιακή επιστροφή στις δραστηριότητές σας μπορεί να γίνει, λόγω των χειρουργικών τεχνικών που χρησιμοποιώ, λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, βεβαίως με προσοχή.

 

Χρόνος ανάρρωσης – Αποθεραπεία: Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από την χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται κάθε φορά και είναι περίπου δέκα με δεκαπέντε ημέρες, χωρίς να σημαίνει εξ ολοκλήρου αποχή από τις δραστηριότητες γι’αυτό το διάστημα.

 

Τελικό Aποτέλεσμα: Το στήθος μετά από αυτή την επέμβαση αποκτά σφριγηλή και νεανική όψη και αυτό το αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει μεγάλη αυξομείωση βάρους, διατηρείται για πολλά χρόνια.