Μαρτυρίες ασθενών

Μπορεί μια επέμβαση να σου αλλάξει τη ζωή;
Οι ασθενείς μας διηγούνται τη ζωή τους πριν την επέμβαση, πως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή, πως βιώσαν την διαδικασία και πως άλλαξε η ζωή τους μετά.
Συχνά η απόφαση είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της αλλαγής που ονειρευόμαστε.
Μέσα από τις βιωματικές διηγήσεις τους μοιράζονται μαζί μας κομμάτια της ζωής και της ψυχής τους με στόχο να δώσουν ελπίδα και να εμψυχώσουν όσους βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.

Η ιστορία της Α.Δ. 53 ετών

Επεμβάσεις σε ένα χειρουργικό χρόνο: Κοιλιοπλαστική, μειωτική και ανόρθωση μαστών, ομφαλοκήλη, κήλη λευκής γραμμής, λιπογλυπτική

Με λένε Ά, είμαι 53 χρονών, είμαι δασκάλα και μένω στη Γλυφάδα. Μετά την εγκυμοσύνη άρχισα να παίρνω σιγά σιγά κιλά. Η μέση εξαφανίστηκε ώσπου έφτασα φέτος να είμαι 102 κιλά. Είχα μεγάλο πρόβλημα με το γυμναστήριο, δεν μπορούσα να κάνω γυμναστική, δεν μπορούσα να τρέξω, πονούσε η μέση μου, κουραζόμουν πάρα πολύ εύκολα, είχα πολύ μεγάλη κοιλιά και δεν μπορούσα να βρω εύκολα ρούχα να βάλω. Δυστυχώς όσο περισσότερο η κοιλιά μου ήταν μεγάλη ήθελα όλο και περισσότερο να τρώω, δηλαδή η αλήθεια είναι ότι έτρωγα, με έπιανε και μια βουλιμία και έτρωγα. Βέβαια αυτή η κοιλιά ήταν αποτέλεσμα ομφαλοκήλης, είχα δηλαδή  τρεις ομφαλοκήλες, κήλη λευκής γραμμής και αυτές προκαλούσαν ένα μέρος του προβλήματος, δηλαδή δεν είχα καλή λειτουργία στο έντερο, δεν είχα μεταβολισμό και αυτό με έκανε και πάχαινα.

Πολλές φορές άκουγα σχόλια είτε από το γιο μου, είτε από φίλους, είτε από συναδέλφους μου έλεγαν ότι να αδυνατίσω. Γενικά ο κόσμος δυστυχώς αντιμετωπίζει τους διαφορετικούς ανθρώπους κάπως ρατσιστικά, έστω και αν δεν το λένε, πολλές φορές, έστω και αν … το καταλαβαίνεις στο βλέμμα τους. Είναι μη λεκτική συμπεριφορά αυτή.

Είχα προσπαθήσει με δίαιτες πολλές φορές, αλλά πάλι έπαιρνα τα κιλά λόγω της ομφαλοκήλης, γιατί η ομφαλοκήλη όπως ξέρουμε πιέζει το έντερο και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να τα χάσω κιόλας. Έκανα δίαιτα αδυνάτιζα, έχανα λίγα κιλά μετά τα ξανάπαιρνα ή έκανα δίαιτα και δεν έχανα εύκολα για πολύ καιρό, μακρόχρονη δίαιτα. Αυτό με έκανε να απογοητεύομαι και να τρώω ακόμα περισσότερο χωρίς να πεινάω. Είχα ήδη πρόβλημα πέρυσι με περιτονίτιδα, έπαθα 40 πυρετό και πήγα με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με πρόβλημα περιτονίτιδας που ήταν από την ομφαλοκήλη και τότε μου είπαν ότι έπρεπε να χειρουργηθώ, όμως το άφησα ένα χρόνο γιατί είτε από αμέλεια, είτε επειδή δεν είχα βρει κάποιο γιατρό που να … , πως να το πω, να με ενέπνεε.

Όταν συνάντησα τον γιατρό, τον κύριο Νεκτάριο Ντουντουλάκη, καταρχήν μου φάνηκε έτσι έντιμος άνθρωπος, πολύ ανθρώπινος και επειδή κάπως και εγώ ασχολούμαι με τα ιατρικά, περισσότερο με την εναλλακτική βέβαια ιατρική, είδα ότι έχει πολλές γνώσεις και ότι μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη να χειρουργηθώ σ’ αυτόν.

Τον Ιούνιο του ‘18 χειρουργήθηκα στην Κεντρική Κλινική, έκανα κοιλιοπλαστική και ταυτοχρόνως αφαιρέθηκαν οι τρεις ομφαλοκήλες και η κήλη λευκής γραμμής, αυτή η διάταση που υπήρχε γιατί είχα μια πολύ μεγάλη κοιλιά μου αφαίρεσε ο γιατρός έξι κιλά λίπος από την κοιλιά. Έκανα επίσης ανόρθωση στήθους και μειωτική, αφαίρεσα οζίδιο από το στήθος και λιποαναρρόφηση στα πόδια.

Ο γιατρός μου αφαίρεσε τόσο όσο να είναι το σώμα συμμετρικό. Πολύ εντυπωσιακές ήταν οι τομές που έκανε στο στήθος ήταν πάρα πολύ λεπτές τομές και το έφτιαξε πάρα πολύ ωραίο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γενικά από το στήθος γιατί ποτέ δεν είχα καλύτερο και βέβαια οι τομές που έγιναν στη περιοχή της καισαρικής και λίγο στον αφαλό, ήταν πολύ λεπτές δεν φαίνονται και επίσης το εντυπωσιακό επίσης είναι ότι δεν πόνεσα, ούτε όταν βγήκα από το χειρουργείο, ούτε μετά, αργότερα.

Πριν μπω στο χειρουργείο, είχαμε πάρα πολύ καλή διάθεση με πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο γιατρό, οι συνεργάτες του ήταν εξαιρετικοί πολύ υποστηρικτικοί με καλή διάθεση γι’ αυτό βοηθήθηκα να έχω και εγώ καλή διάθεση και μπήκα έτσι με γενναιότητα μπορώ να πω.

Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί το σώμα μου έχει αλλάξει πολύ, όλοι μου λένε έχεις μείνει μισή από όσο σε ξέραμε πριν. Το στήθος μου είναι πολύ ωραίο γιατί πριν ήταν πεσμένο και δεν ήταν καθόλου καλό. Η κοιλιά αυτή η μεγάλη εξαφανίστηκε, ήμουν πριν το χειρουργείο ήμουν 102 κιλά και τώρα που είναι τέλη Σεπτέμβρη είμαι 88 κιλά έχω χάσει δηλαδή 14 κιλά μέσα σε λίγους μήνες και αυτό έγινε επειδή βοηθήθηκε ο μεταβολισμός μου με το χειρουργείο επειδή αφαιρέθηκε το λίπος από την κοιλιά και αφαιρέθηκαν οι ομφαλοκήλες και χάνω συνεχώς κιλά, βοηθάω και εγώ το εαυτό μου με διατροφή γιατί η αλήθεια είναι ότι ενθαρρύνθηκα απ’ αυτό ενώ πριν δεν μπορούσα να τα χάσω και απογοητευόμουν και έτσι έτρωγα, τώρα δεν τρώω προσέχω, αλλά δεν με πειράζει κιόλας που δεν θα φάω γλυκά και τέτοια πράγματα.

Η ζωή μου μετά το χειρουργείο σαφώς και έγινε πολύ καλλίτερη, γενικά εγώ είμαι πιο χαρούμενη μπορώ και περπατάω καλύτερα, πιο γρήγορα, δεν υπάρχει αυτό το βάρος που με κρατάει … που με κρατούσε έτσι … με κρατούσε κάτω μπορώ ακόμα και να τρέχω, κινούμαι καλύτερα, είμαι πιο δραστήρια, νομίζω ότι άξιζε τον κόπο αυτό που έκανα.

Πριν το χειρουργείο δεν μπορούσα να βρω εύκολα ρούχα γιατί λόγω της μεγάλης κοιλιάς και η ψυχολογία μου ήταν πολύ άσχημη, τώρα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί βρίσκω ρούχα και μάλιστα δυο τρία νούμερα πιο κάτω το στήθος έχει γίνει πολύ ωραίο, με κοιτάνε οι άνθρωποι στο δρόμο, ειδικά οι άντρες, ο άντρας μου έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα, ακούω καλά λόγια από τον γιο μου, οι συνάδερφοι συνέχεια μου λένε ότι έχω μείνει η μισή και χαίρονται πολύ, μάλιστα μια συνάδερφος έκλαιγε από τη χαρά της που με είδε μετά το καλοκαίρι και τα παιδιά ακόμα. Γενικά είναι πολύ ωραίο να κανείς πιο ευπαρουσίαστος.

Προτείνω στους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το σώμα τους να μην το σκέφτονται καθόλου, να προχωρήσουν σε μια χειρουργική επέμβαση ή οτιδήποτε άλλο για να καλυτερεύσει η κατάστασή τους. Μπορεί να είναι μια λιποαναρρόφηση που δεν πονάει, αλλάζει ο μεταβολισμός, δεν έχει παρενέργειες, χάνουμε εύκολα τα κιλά που πρέπει αρχικά και μετά και με μία καλή διατροφή μπορούν να αλλάξουν την εμφάνισή τους και αυτό βοηθά πραγματικά στην ψυχολογία γιατί είναι σημαντικό οι άνθρωποι να είναι καλά ψυχολογικά.

Η ιστορία της Κ.Σ. 37 ετών

Επεμβάσεις σε ένα χειρουργικό χρόνο: Κοιλιοπλαστική και ανόρθωση μηρών.

Γεια σας ονομάζομαι Κ.Σ. και είμαι 37 ετών. Από μικρή είχα πρόβλημα παχυσαρκίας, μεγαλώνοντας αυξανόταν το πρόβλημα αυτό, διότι έτρωγα, έφτασα σε ένα σημείο στα 24 μου να ζυγίζω 124 κιλά.

Κάποια στιγμή πήρα την απόφαση, την πυγμή, από μόνη μου, δεν μπορούσα άλλο να βλέπω τον εαυτό μου  σε αυτά τα κιλά και την παραμόρφωση του σώματος μου και από μόνη μου και με τη συμπαράσταση των δικών μου αποφάσισα να ξεκινήσω την προσπάθεια να χάσω τα κιλά αυτά.

Έτσι ξεκίνησα διατροφή μόνη μου, πρόσεχα πάρα πολύ τι έτρωγα και κατάφερα να χάσω 54 κιλά μέσα σε 2 χρόνια μόνη μου. Αυτά τα κιλά λοιπόν τα πήρα διότι έτρωγα, δεν είχα κάποια ασθένεια για να παχαίνω, ήταν καθαρά δική μου επιλογή, έτρωγα και πάχαινα δεν πρόσεχα καθόλου την διατροφή μου, ώσπου είχα τελειώσει νοσηλεύτρια και είχα κάνει τα χαρτιά μου σε μία προκήρυξη στο στρατό, πέρασα λοιπόν, με κάλεσαν στο σώμα, έδωσα εξετάσεις και δυστυχώς κόπηκα λόγω βάρους από τον παθολόγο.

Έτσι λοιπόν ότι και να μου λέγαν τα προηγούμενα χρόνια, μην τρως Κ. δεν σου κάνει καλό στην υγεία σου ήταν σαν να μην άκουγα τίποτα. Αυτό όμως το γεγονός να σε κόψουν λόγω βάρους για την δουλειά σου, τα πτυχία που έχω, ήταν γερό ταρακούνημα για μένα και ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω και να πάρω την απόφαση να πω ότι δεν πάει άλλο, έπρεπε να χάσω όχι κάποια κιλά όχι πλέον μόνο για την δουλεία μου, γιατί εντάξει εκεί με έκοψαν λόγω βάρους θα έβρισκα κάπου, αλλά για την υγεία μου. Ίσως μου κάναν καλό, όχι ίσως, μου κάναν πολύ καλό, μπορεί να έχασα αυτή την ευκαιρία για την ζωή μου και την δουλειά μου, αλλά βρήκα μία καινούργια Κατερίνα, αργότερα μια καινούργια ζωή, έναν καινούργιο άνθρωπο.

Χάνοντας λοιπόν αυτά τα κιλά και με την έντονη χαλάρωση που είχε το σώμα μου δεν μπορούσα να χαρώ τίποτα, δεν μπορούσα να πάω στη θάλασσα, ντρεπόμουν, εγώ σαν Κατερίνα, δεν μπορούσα εγώ να με βλέπω και δεν ήταν το σώμα της ηλικίας μου που θα έπρεπε να ήταν, δεν σας μιλάω για κοιλιακούς και τέτοια πράγματα σας μιλάω για ένα φυσιολογικό σώμα που έχει χάσει τόσα πολλά κιλά.

Έτσι πήρα την απόφαση μετά τη παρότρυνση και των δικών μου, να καταφύγω στην πλαστική, κοιλιοπλαστική το οποίο το γνώριζα και πριν λόγω της δουλειάς μου, είχα ακούσει από γνωστές μου, δεν με προβλημάτισε αν ήταν 1 ώρα, αν ήταν 2 ή αν ήταν πέντε, ήθελα να το κάνω , το λαχταρούσα να το κάνω για μένα πάνω από όλα και έτσι πήρα την απόφαση να βρω αυτόν τον άνθρωπο, γιατί πρώτα είναι άνθρωπος και μετά επιστήμονας και γιατρός. Έτσι λοιπόν κλείνουμε την μέρα του χειρουργείου από το γιατρό και την ομάδα του, είχα τεράστια υποστήριξη από τη πρώτη στιγμή από το γιατρό και από την ομάδα του εννοείτε, μία πολύ καλή ομάδα με βοήθησαν πολύ ψυχολογικά, γιατί όσο να είναι, είναι ένα χειρουργείο.

Έφτασε η μέρα του χειρουργείου λοιπόν και ήμουν πάρα πολύ άνετη και χαλαρή λόγω της βοήθειας που είχα από την ομάδα του κ. Ντουντουλάκη. Πήγαμε στην κλινική, ήρθε όλη η ομάδα στο δωμάτιο και ο γιατρός βέβαια πριν το χειρουργείο, ήμουν μια χαρά δεν είχα κανένα πρόβλημα, δεν φοβόμουν ήξερα ότι θα πάνε όλα καλά, ότι θα πάμε να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και θα δω μια άλλη Κ. πλέον.

Και τα δύο χειρουργεία μαζί κράτησαν γύρω στις δύο δυόμιση ώρες και κοιλιά και πόδια, ξύπνησα πάρα πάρα πολύ χαλαρή σαν να μην είχε γίνει τίποτα. Ο πρώτος άνθρωπος εννοείτε που αντίκρισα ήταν ο γιατρός μου. Ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκα, ήμουν δυόμιση ώρες στα χέρια του, τον ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό που έκανε για μένα και την ομάδα του βέβαια, δεν ένιωσα καθόλου πόνο, ένα μούδιασμα απλά και μόνο, πήγαμε στο δωμάτιο όλοι μαζί δεν ήμουν καθόλου μόνη μου, καθίσαν μαζί μου στο δωμάτιο και ο γιατρός και η ομάδα του και μιλήσαμε για αρκετή ώρα.

 

Τα αισθήματα μου τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο ήταν ότι ένιωθα πιο ελαφριά, ένιωθα πάρα πολύ όμορφα, λαχταρούσα να πάω να με δει ο γιατρός μου, να γίνουν οι αλλαγές, να προχωράμε για το αποτέλεσμα.

 

Σ’ αυτόν εδώ τον χώρο (στο χειρουργείο του ιατρείου) γίνονταν οι αλλαγές μετά την επέμβαση και τα laser. Είναι ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, με τον γιατρό πάντα και την ομάδα του, έχουμε φτάσει σε ένα πάρα πολύ όμορφο σημείο της επέμβασης, χωρίς καμία ταλαιπωρία, ευχάριστο περιβάλλον και ανυπομονώ να έρχομαι κάθε φορά να με βλέπει ο γιατρός μου και τι όμορφο αποτέλεσμα έχει κάνει πάνω μου.

Μετά από αυτή την επέμβαση είδα μια άλλη Κ, αντίκρισα στον καθρέπτη μου έναν άλλο άνθρωπο, ένα άλλο σώμα, πιο αξιοπρεπές για την ηλικία μου, για την υγεία μου, για μένα τέλος πάντων, πρώτα για μένα και μετά για τους δίπλα μου, τους ανθρώπους μου. Ένιωσα όμορφα, μπήκα σε πιο μικρά νούμερα, σε ρούχα που δεν περίμενα ποτέ να μπω, είμαι ένας άλλος άνθρωπος, μια άλλη ζωή, μια καινούρια ζωή, περπατάω δεν λαχανιάζω, μπορώ να ανέβω άνετα ανηφορίτσες, να τρέξω, να κολυμπήσω χωρίς να λαχανιάσω, αλλάζει όλη σου η ζωή.

Αν εγώ μπόρεσα και έχασα αυτά τα κιλά μπορεί ο καθένας μας να το κάνει, απόφαση θέλει, απόφαση και δύναμη. Όσο για την επέμβαση, που είναι άλλο κομμάτι βέβαια, εγώ το ήθελα πολύ, το πίστευα, όταν έχασα τα κιλά με τη χαλάρωση που είχα, ήταν σα να μην είχα κάνει τίποτα δεν είδα αυτό που ήθελα να δω στο σώμα μου, έτσι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και να χάσουμε κιλά και ότι θα κάνουμε μια επέμβαση να δούμε ένα διαφορετικό σώμα απο αυτό που είχαμε ούτε αυτό είναι ακατόρθωτο, όλα γίνονται πλέον δεν υπάρχει λόγος φόβου, δεν είναι η επέμβαση … δύσκολη είναι, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή σου.

Κλείστε ραντεβού τώρα για μια προσωποποιημένη διάγνωση

Ήρθε η σειρά σου για μια αλλαγή!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ